Μια αυθεντική συνταγή της μεξικάνικης κουζίνας για να ετοιμάσετε ένα οικογενειακό ταψί nachos. Ενα παραδοσιακό και γρήγορο πιάτο, ιδανικό για οικογενειακές συγκεντρώσεις και γιορτές. Τα nachos είναι πιάτο από το βόρειο Μεξικό που αποτελούνται συνήθως από τσιπς τορτίγιας καλυμμένα με σάλτσα τυριού ή σάλτσα βασισμένη σε τυρί που συχνά σερβίρονται ως σνακ. Το μείγμα μπαχαρικών taco συνήθως περιέχει αλάτι, πικάντικα μπαχαρικά (όπως πάπρικα, ρίγανη και τσίλι), σκόνη κρεμμυδιού και σκόνη σκόρδου. Το τυρί mexican style είναι ένας απολαυστικός συνδυασμός τυριών μοτσαρέλα, τσένταρ και κόλμπυ, ιδανικό για tacos, nachos, enchiladas και burritos.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
500 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς
1 φακελάκι (30 γραμμάρια) μείγμα μπαχαρικών taco
450 γραμμάρια ήπια μεξικάνικη σάλσα
1 κονσέρβα (400 γραμμάρια) μαύρα φασόλια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
125 γραμμάρια καλαμπόκι κονσέρβας στραγγισμένο
½ φλιτζάνι νερό
300 γραμμάρια τσιπς καλαμποκιού
2 σακουλάκια (150 γραμμάρια) τυρί mexican style
250 γραμμάρια ντοματίνια, κομμένα στα τέσσερα
2 αβοκάντο, χοντροκομμένα
Κρέμα γάλακτος και φέτες λάιμ, για σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C / 200°C με αέρα. Λαδώνουμε και στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί φούρνου με χαρτί ψησίματος
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε τον κιμά. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας για να σπάσουν οι σβώλοι για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Προσθέστε το μείγμα μπαχαρικών taco και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας για 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι να μυρίσει
Βήμα 3
Προσθέστε τη σάλσα, τα φασόλια, το καλαμπόκι και το νερό. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για περίπου 12 λεπτά ή μέχρι να πήξουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά
Βήμα 4
Τοποθετήστε τα τσιπς καλαμποκιού πάνω στο έτοιμο ταψί. Πασπαλίζουμε με το μισό μεξικάνικο τυρί. Από πάνω απλώνουμε το μείγμα του κιμά. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί
Βήμα 5
Ψήστε για 10 – 12 λεπτά, ή μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει. Βγάλτε το από το φούρνο
Βήμα 6
Σκορπίζουμε τα ντοματίνια πάνω από τα νάτσος. Συμπληρώστε με αβοκάντο και κρέμα γάλακτος, εάν χρησιμοποιείτε. Σερβίρουμε με φέτες λάιμ
Συμβουλή του Σεφ:
Τα καρυκεύματα taco μπορούν να αντικατασταθούν με οποιοδήποτε είδος μεξικάνικων καρυκευμάτων.
Καλή όρεξη!