Μια αγγλική συνταγή για μίνι χοιρινές πίτες με πικαλίλι, ιδανικές για πικνίκ και για φιλικές συγκεντρώσεις. Η τριφτή ζύμη κουρού είναι ανάλαφρη ζύμη ζαχαροπλαστικής που χρησιμοποιείται για την παρασκευή βάσης τάρτας ή πίτας. Το λουκάνικο cumberland είναι ένα λουκάνικο χοιρινού κρέας που προέρχεται από την αρχαία κομητεία Cumberland της Αγγλίας, παραδοσιακά πολύ μακρύ, έως 50 εκατοστά. Το πικαλίλι, ή τουρσί μουστάρδας, είναι μια βρετανική εκδοχή των τουρσιών της Νότιας Ασίας, με ψιλοκομμένα τουρσί λαχανικών και μπαχαρικών.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
λίγες πρέζες βούτυρο
600 γραμμάρια τριφτή ζύμης κουρού, αγορασμένη ή σπιτική
λίγο αλεύρι, για το πασπάλισμα
85 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά
400 γραμμάρια λουκάνικο cumberland
200 γραμμάρια καπνιστό μπέικον
¼ κουταλάκι του γλυκού κάθε αλεσμένο μαχλέπι, τριμμένο πιπέρι και αποξηραμένο φασκόμηλο
1 αυγό, χτυπημένο με ένα πιρούνι
λίγες πρέζες σουσάμι
πικαλίλι, σπιτικά ή αγορασμένα, για σερβίρισμα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 C. Στρώστε κάθε τρύπα μιας φόρμας για 12 μάφιν με μια λεπτή λωρίδα χαρτιού ψησίματος στη μέση που είναι αρκετά μακριά, ώστε οι άκρες να προεξέχουν ένα ή δύο εκατοστά – χρησιμοποιήστε λίγο βούτυρο για να κολλήσει στη θέση του. Ανοίγουμε τα δύο τρίτα της ζύμης σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίγουμε κύκλους 12 x 10 εκ. Πιέστε έναν κύκλο σε κάθε τρύπα.
Βήμα 2
Ρίξτε 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη φρυγανιά στη βάση κάθε πίτας. Ρίξτε την υπόλοιπη τριμμένη φρυγανιά σε ένα μπολ ανάμειξης. Βάζουμε μαζί το κρέας του λουκάνικου, αφού πετάξουμε το περίβλημα, το μπέικον, το μαχλέπι, το πιπέρι, το φασκόμηλο και λίγο αλάτι. Χρησιμοποιώντας τα χέρια σας πολτοποιήστε τα πάντα μέχρι να εξαφανιστεί σχεδόν η τριμμένη φρυγανιά. Μοιράστε το μείγμα ανάμεσα στις τρύπες, πατήστε σταθερά και διαμορφώστε σε θόλο στη μέση.
Βήμα 3
Ανοίγουμε την υπόλοιπη ζύμη και βγάζουμε κύκλους 12 x 7 εκ. Αλείφουμε με λίγο αυγό και προσθέτουμε μια κορυφή σε κάθε πίτα, με την πλευρά του αυγού προς τα κάτω για να κολλήσει, πιέζοντας προσεκτικά τις άκρες της ζύμης μεταξύ τους για να σφραγιστούν. Αλείφουμε με περισσότερο αυγό (δεν πετάμε τα υπολείμματα) και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήστε για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και στη συνέχεια αφαιρέστε προσεκτικά τις πίτες από τη φόρμα, χρησιμοποιώντας τις άκρες του χαρτιού ψησίματος για να σας βοηθήσουν να τις ανασηκώσετε. Απλώστε τα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, αλείψτε με ένα πινέλο σε όλες τις πλευρές με το υπόλοιπο αυγό και βάλτε το ξανά στο φούρνο για 8 λεπτά. Ψύξτε τελείως και μετά απολαύστε με πίτσα!
Καλή όρεξη!