Δοκιμάστε αυτόν τον νέο τρόπο για να απολαύσετε έναν ιταλικό κλασικό μενού και να αλλάξετε λίγο από τα συνηθισμένα πιάτα με ζυμαρικά. Η παρακάτω συνταγή για νιόκι με κολοκυθάκι, μασκαρπόνε και κρεμμυδάκια είναι εύκολη και γρήγορη για να απολαύσετε ένα νόστιμο γεύμα με την οικογένεια ή τους φίλους σας.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
300 γρ φρέσκα νιόκι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κόκκινο τσίλι, κομμένο σε φέτες, ξεσποριασμένο αν θέλετε
1 μέτριο κολοκυθάκι, κομμένο σε λεπτές κορδέλες με αποφλοιωτή
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
ξύσμα από 1 λεμόνι
2 γεμάτες κουταλιές της σούπας κρεμώδες τυρί μασκαρπόνε
50 γρ παρμεζάνα (ή εναλλακτική για χορτοφάγους), τριμμένη
ανάμεικτα φύλλα μαρουλιού, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση της συνταγής:
ΒΗΜΑ 1
Μαγειρέψτε τα νιόκι ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζουμε κρατώντας μια κουτάλα από το νερό μαγειρέματος και αφήνουμε στην άκρη.
ΒΗΜΑ 2
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι. Μαγειρέψτε το τσίλι και το κολοκυθάκι για 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ξύσμα, το μασκαρπόνε, τη μισή παρμεζάνα και το κρατημένο βραστό νερό. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν, προσθέτουμε τα νιόκι και ζεσταίνουμε.
ΒΗΜΑ 3
Αλατοπιπερώνετε, μοιράστε σε 2 πυρίμαχα πιάτα και πασπαλίστε με την υπόλοιπη παρμεζάνα. Ψήνουμε στο γκριλ για 2-3 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και σερβίρουμε με τα ανάμεικτα φύλλα σαλάτας.
Καλή όρεξη!