Ιταλική Κουζίνα

Νιόκι με κολοκυθάκι, μασκαρπόνε και φρέσκα κρεμμυδάκια

Νιόκι με κολοκυθάκι, μασκαρπόνε και φρέσκα κρεμμυδάκια

Δοκιμάστε αυτόν τον νέο τρόπο για να απολαύσετε έναν ιταλικό κλασικό μενού και να αλλάξετε λίγο από τα συνηθισμένα πιάτα με ζυμαρικά. Η παρακάτω συνταγή για νιόκι με κολοκυθάκι, μασκαρπόνε και κρεμμυδάκια είναι εύκολη και γρήγορη για να απολαύσετε ένα νόστιμο γεύμα με την οικογένεια ή τους φίλους σας.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

300 γρ φρέσκα νιόκι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κόκκινο τσίλι, κομμένο σε φέτες, ξεσποριασμένο αν θέλετε
1 μέτριο κολοκυθάκι, κομμένο σε λεπτές κορδέλες με αποφλοιωτή
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
ξύσμα από 1 λεμόνι
2 γεμάτες κουταλιές της σούπας κρεμώδες τυρί μασκαρπόνε
50 γρ παρμεζάνα (ή εναλλακτική για χορτοφάγους), τριμμένη
ανάμεικτα φύλλα μαρουλιού, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση της συνταγής:

ΒΗΜΑ 1

Μαγειρέψτε τα νιόκι ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζουμε κρατώντας μια κουτάλα από το νερό μαγειρέματος και αφήνουμε στην άκρη.

ΒΗΜΑ 2

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι. Μαγειρέψτε το τσίλι και το κολοκυθάκι για 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ξύσμα, το μασκαρπόνε, τη μισή παρμεζάνα και το κρατημένο βραστό νερό. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν, προσθέτουμε τα νιόκι και ζεσταίνουμε.

ΒΗΜΑ 3

Αλατοπιπερώνετε, μοιράστε σε 2 πυρίμαχα πιάτα και πασπαλίστε με την υπόλοιπη παρμεζάνα. Ψήνουμε στο γκριλ για 2-3 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και σερβίρουμε με τα ανάμεικτα φύλλα σαλάτας.

Καλή όρεξη!