Νιόκι με ντομάτα στο γκριλ: Δοκιμάστε αυτή την ξεχωριστή συνταγή της ιταλικής κουζίνας και ετοιμάστε αυτό το υπέροχο παραδοσιακό ιταλικό πιάτο. Ένα πεντανόστιμο πιάτο, γεμάτο με πλούσιες γεύσεις, με νιόκι και ντομάτα, αρωματισμένα με κόκκινη πιπεριά και βασιλικό και στολισμένο με μοτσαρέλα. Εντυπωσιακό και υπέροχο, θα σας ενθουσιάσει!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά, ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
400 γραμμάρια ντομάτα ψιλοκομμένη
1 συσκευασία (500 γραμμάρια) νιόκι
1 χούφτα φύλλα βασιλικού, σχισμένα
μισή μπάλα μοτσαρέλα, κομμένη σε κομμάτια
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το γκριλ σε υψηλή θερμοκρασία. Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και μετά τσιγαρίζουμε 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι και 1 ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά για 5 λεπτά.
Βήμα 2
Προσθέστε 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη, τηγανίστε για 1 λεπτό, προσθέστε 400 γραμμάρια ψιλοκομμένες ντομάτες και 500 γραμμάρια νιόκι και αφήστε τα να σιγοβράσουν.
Βήμα 3
Αφήστε να βράσουν για 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν τα νιόκι και να δέσει η σάλτσα.
Βήμα 4
Αλατοπιπερώστε, ρίξτε μέσα μια χούφτα σκισμένα φύλλα βασιλικού και μετά μεταφέρετε σε ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος.
Βήμα 5
Σκορπίστε από πάνω κομμένα κομμάτια από μισή μπάλα μοτσαρέλας (125 γραμμάρια) και στη συνέχεια ψήστε τα στο προθερμασμένο γκριλ για 5-6 λεπτά μέχρι το τυρί να ροδίσει. Ετοιμο για σεβίρισμα.
Καλή όρεξη!