Ιαπωνική Κουζίνα

Νουντλς soba

Νουντλς soba

Μια αυθεντική συνταγή της ιαπωνικής κουζίνας για να ετοιμάσετε ένα εξαιρετικά νόστιμο πιάτο, με νουντλς soba, που είναι είναι ένα λεπτό ιαπωνικό νουντλ, που παρασκευάζεται από φαγόπυρο. Μια ιαπωνική κρύα σούπα, ιδανική για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Είναι χορταστικό και αναζωογονητικό. Τα νουντλς σερβίρονται είτε παγωμένα με μια σάλτσα ντιπ, είτε ζεστά σε μια σούπα νουντλς. Απολαύστε τα!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 συσκευασία (220 γραμμάρια) αποξηραμένα νουντλς soba
1 φλιτζάνι έτοιμο ζωμό λαχανικών dashi
¼ φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
2 κουταλιές της σούπας κρασί mirin
¼ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας σουσάμι
½ φλιτζάνι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 αποξηραμένο φύλλο φύκι νόρι , κομμένο σε λεπτές λωρίδες (προαιρετικά)

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Βάλτε μια κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό να βράσει. Προσθέστε τα νουντλς soba. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν, για 5 έως 8 λεπτά. Ξεπλύνετέ τα με κρύο νερό.

Βήμα 2
Βάλτε τον ζωμό λαχανικών dashi, τη σάλτσα σόγιας, το κρασί mirin και τη λευκή ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα και αφήστε να πάρουν μια βράση. Βγάλτε τα από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου, περίπου για 25 λεπτά.

Βήμα 3
Ρίξτε πάνω στα νουντλς το σουσάμι και μοιράστε τα σε 4 μπολ σερβιρίσματος. Ρίξτε από πάνω μια κουταλιά σάλτσα ντάσι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το φύκι νόρι.

Σημειώσεις Μάγειρα:

Αντί για κρασί μιρίν, μπορείτε, αν προτιμάτε, να χρησιμοποιήσετε 2 κουταλιές της σούπας σάκε (γιαπωνέζικο κρασί από ρύζι) και 2 1/2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη.

Η σάλτσα μπορεί να προετοιμαστεί εκ των προτέρων και να καταψυχθεί μέχρι να σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!