Ομελέτα με ελληνική σαλάτα: Μια συνταγή της ελληνικής κουζίνας για να ετοιμάσετε ένα παραδοσιακό, μεσογειακό πιάτο, γεμάτο ελληνικές γεύσεις και αρώματα. Με απλά υλικά που βρίσκονται παντού, με εύκολη και γρήγορη προετοιμασία, είναι μια ιδανική πρόταση για ένα γρήγορο και υγιεινό δείπνο. Απολαύστε την!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
10 αυγά
1 χούφτα φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
3 ντομάτες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
1 μεγάλη χούφτα μαύρες ελιές, (χωρίς κουκούτσι τρώγονται πιο εύκολα)
100 γραμμάρια τυρί φέτα, τριμμένη
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το γκριλ σε υψηλή θερμοκρασία. Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε κατά τις προτιμήσεις μας. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και στη συνέχεια τηγανίζουμε τα κρεμμύδια σε δυνατή φωτιά για περίπου 4 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν γύρω από τις άκρες. Ρίξτε μέσα τις ντομάτες και τις ελιές και μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν οι ντομάτες.
Βήμα 2
Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και ρίχνουμε μέσα τα αυγά, ανακατεύοντάς τα καθώς αρχίζουν να πήζουν, μέχρι να μισοψηθούν, αλλά να είναι ακόμη ρευστά κατά τόπους – περίπου για 2 λεπτά. Σκορπίζουμε από πάνω τη φέτα και μετά τα βάζουμε στο γκριλ για 5-6 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η ομελέτα. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε κατευθείαν από το τηγάνι.
Καλή όρεξη!