Πεκάν τασί (tassies): Τα πεκάν τασί θεωρούνται μπισκότα από μερικούς ανθρώπους, αλλά είναι βασικά μίνι πίτες πεκάν. Ετοιμάστε με αυτή την απλή συνταγή της αμερικάνικης κουζίνας τραγανά μάφιν με παραδοσιακή γέμιση πίτας πεκάν, που αποτελούν μια εξαιρετική εναλλακτική για τις κιμαδόπιτες. Απολαύστε τα!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
Για τη ζύμη:
50 γραμμάρια πεκάν
50 γραμμάρια μαλακό τυρί, πλήρες
50 γραμμάρια βούτυρο, μαλακωμένο
50 γραμμάρια αλεύρι απλό, συν επιπλέον για το πασπάλισμα
Για τη γέμιση:
85 γραμμάρια πεκάν
1 κρόκο αυγού
50 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου
½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, λιωμένο
Εκτέλεση της συνταγής:
ΒΗΜΑ 1
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180 C. Για να φτιάξετε τη ζύμη, χτυπήστε τα πεκάν σε ένα μπλέντερ μέχρι να αλεσθούν καλά και μετά προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά με μια πρέζα αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη. Αλευρώνετε ελαφρά τα χέρια σας για να μην κολλήσουν και στη συνέχεια ζυμώστε τη ζύμη σε 12 μικρές μπάλες. Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να τα πιέσετε απαλά στις πλευρές μιας φόρμας για 12 μάφιν. Ψύξτε στο ψυγείο όσο φτιάχνετε τη γέμιση.
ΒΗΜΑ 2
Τηγανίστε τα πεκάν σε ένα στεγνό τηγάνι για 3-5 λεπτά μέχρι να καβουρδιστούν ελαφρά και να βγάλουν τα αρώματά τους. Αφήστε να κρυώσουν λίγο, κρατήστε 12 από αυτά και μετά ψιλοκόψτε τα υπόλοιπα. Χτυπάμε τα υπόλοιπα υλικά με μια πρέζα αλάτι και μετά ανακατεύουμε τα ψιλοκομμένα πεκάν.
ΒΗΜΑ 3
Ψήνετε τις θήκες μάφιν για 5 λεπτά και μετά τις βγάζετε από το φούρνο. Εάν η ζύμη έχει φουσκώσει λίγο, πιέστε την απαλά με ένα κουταλάκι του γλυκού ή με τα δάχτυλά σας. Ρίξτε 1-2 κουταλιές της σούπας από τη γέμιση σε καθεμία από τις θήκες μάφιν και στη συνέχεια προσθέστε ένα ολόκληρο πεκάν. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η κρούστα και να σφίξει η γέμιση. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο στο ταψί. Απολαύστε τα ζεστά σκέτα ή με λίγη κρέμα γάλακτος με σιρόπι σφενδάμου.
Καλή όρεξη!