Αγγλική Κουζίνα

Πικάντικες κιμαδόπιτες με παστινάκι

Πικάντικες κιμαδόπιτες με παστινάκι

Μια τελείως διαφορετική και ιδιαίτερη συνταγή της αγγλικής κουζίνας για να μαγειρέψετε ατομικές πικάντικες κιμαδόπιτες με παστινάκι. Μια πίτα λίγο διαφορετική από αυτές που ξέρετε, με τον κιμά να συνδυάζεται πολύ όμορφα με αρκετά λαχανικά, όπως το παστινάκι, η ντομάτα, τα μπιζέλια, ενώ το τζίντζερ, η σκόνη κάρυ και η πιπεριά τσίλι δίνουν την πικάντικη πινελιά στις πίτες. Απολαύστε τις!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

Για το κρέας και τη σάλτσα:
2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 μικρό κομμάτι τζίντζερ, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας μέτρια σκόνη κάρυ
500 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο ή αρνίσιο
1 κονσέρβα (400 γραμμάρια) ντομάτα ψιλοκομμένη
100 γραμμάρια μπιζέλια, κατεψυγμένα
Για την επικάλυψη:
600 γραμμάρια παστινάκι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
1 μεγάλη πατάτα, καθαρισμένη και κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
1 πράσινο τσίλι, ξεσποριασμένο και ψιλοκομμένο
1 μεγάλο ματσάκι κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας κουρκουμά
χυμό από 1 λεμόνι
50 γραμμάρια βούτυρο

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Για τη σάλτσα, ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν, προσθέστε το σκόρδο, το τζίντζερ και τη σκόνη κάρυ και στη συνέχεια μαγειρέψτε μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους. Δυναμώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τον κιμά, τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει, μετά προσθέτουμε τις ντομάτες και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά μέχρι να πήξει. Λίγα λεπτά πριν το τέλος προσθέτουμε τον αρακά.

Βήμα 2
Εν τω μεταξύ, ρίξτε τα παστινάκια και τις πατάτες σε ένα τηγάνι με κρύο νερό, αφήστε τα να βράσουν και στη συνέχεια μαγειρέψτε για 10 λεπτά. Στραγγίζουμε, αλατοπιπερώνουμε και τα ζυμώνουμε με τα υπόλοιπα υλικά.

Βήμα 3
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220C. Συνεχίζουμε να ζυμώνουμε τα υλικά και τα διαμορφώνουμε σε μικρές πίτες σε μεμονωμένα ταψάκια (ή σε ένα μεγάλο) βάζοντας λίγη σάλτσα κρέατος στον πάτο και από πάνω τις πίτες. Ανακατέψτε τις κορυφές με ένα πιρούνι και στη συνέχεια ψήστε για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!