Pizza

Πίτσα μάφιν

πίτσα μάφιν

Αφήστε κάτω το πιρούνι και το μαχαίρι… για αυτή τη συνταγή δεν θα τα χρειαστείτε! Μια ξεχωριστή συνταγή για πίτσα-μάφιν, από το Σικάγο, που μπορείτε να φάτε με τα χέρια σας! Μια όμορφη χρυσαφένια κρούστα που περιέχει μια τυρώδης, πικάντικη γέμιση με ιταλικό λουκάνικο, γλυκές πιπεριές και 3 είδη τυριού. Η σάλτσα και το τυρί ψήνοται αρκετά εξωτερικά, με αποτέλεσμα μια σούπερ αλμυρή γεύση.

Φυσικά, η συγκεκριμένη συνταγή σας δίνει τη δυνατότητα να κάνετε μια αρχική, μικρότερη μερίδα, προκειμένου να τη δοκιμάσετε και να δείτε αν σας αρέσει! Επίσης, μπορείτε να κάνετε διάφορες παραλλαγές, βάζοντας πχ περισσότερα μανιτάρια στο ένα μάφιν, περισσότερο αλάτι και πιπεριές στο άλλο, κτλ

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
1 συσκευασία έτοιμη ζύμη πίτσας
120 γραμμάρια τυρί προβολόνε, κομμένο σε κύβους
¾ φλιτζάνι μαγειρεμένο ιταλικό λουκάνικο, κομμένο σε ροδέλες
½ φλιτζάνι μαγειρεμένες πιπεριές κομμένες σε κύβους
120 γραμμάρια τυρί μοτσαρέλα, τριμμένο
½ φλιτζάνι έτοιμη σάλτσα πίτσας
¾ φλιτζάνι φρεσκοτριμμένο τυρί

Εκτέλεση συνταγής:

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς C. Λιπάνετε ένα τυπικό ταψί για μάφιν 12 φλιτζανιών με 2 κουταλάκια του γλυκού λάδι.

Βήμα 2
Τυλίξτε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Σηκώστε το από τις άκρες για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχει κολλήσει στην επιφάνεια και μετά κόψτε δώδεκα κύκλους 10 εκατοστών. Τυλίξτε ξανά τη ζύμη για να κόψετε και τους 12 κύκλους αν χρειάζεται.

Βήμα 3
Τοποθετήστε κάθε κύκλο σε ένα έτοιμο φλιτζάνι για muffin, φροντίζοντας να είναι στο κέντρο. Πιέστε και σπρώξτε τη ζύμη μέχρι τις πλευρές των φλιτζανιών, πλησιάζοντας την κορυφή αλλά όχι μέχρι πάνω-πάνω. Όταν έχουν τοποθετηθεί όλοι οι κύκλοι στο ταψί για μάφιν, επαναλάβετε άλλη μια φορά και πιέστε τον καθένα.

Βήμα 4
Βάλτε 1 κουταλιά της σούπας τυρί προβολόνε σε κάθε φλιτζάνι, ακολουθούμενη από 1 κουταλιά της σούπας μαγειρεμένο λουκάνικο και 2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρεμένες πιπεριές. Πιέστε ελαφρά τη γέμιση για να συμπιεστούν και στη συνέχεια προσθέστε 1 στρογγυλεμένη κουταλιά της σούπας τυρί μοτσαρέλα και 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα πίτσας, σπρώχνοντας απαλά τη σάλτσα προς τα κάτω μέσα στη γέμιση. Δεν πειράζει που η γέμιση θα είναι λίγο πιο ψηλή από το τηγάνι. Πασπαλίστε με αρκετό τριμμένο τυρί από πάνω.

Βήμα 5
Ψήνετε στο πάνω μέρος του προθερμασμένου φούρνου μέχρι να ροδίσουν όμορφα οι κορυφές, για 30 με 35 λεπτά.

Βήμα 6
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε το ταψί να κρυώσει για 10 με 15 λεπτά. Περάστε γύρω από την άκρη κάθε μάφιν με ένα μαχαίρι και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι ή μια μικρή σπάτουλα για να το αφαιρέσετε από το τηγάνι.

Βήμα 7
Αφήνουμε να κρυώσει για λίγα λεπτά, γαρνίρουμε με μαϊντανό (προαιρετικά) και σερβίρουμε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *