Κινέζικη Κουζίνα

Potstickers (Κινέζικα ντάμπλινγκ)

Potstickers (Κινέζικα ντάμπλινγκ)

Μια αυθεντική συνταγή της κινέζικης κουζίνας για να ετοιμάσετε potsticker (κινέζικα ντάμπλινγκ). Αυτή η συνταγή χρησιμοποιεί μοσχαρίσιο κιμά και κιμά γαρίδας αντί για τη συνηθισμένη γέμιση χοιρινού κρέατος. Ενα πιάτο με έξοχο συνδυασμό γεύσεων, θα σας ενθουσιάσει με την νοστιμιά του! Αν χρησιμοποιήσετε όλα τα περιτυλίγματα gyoza και σας περισσέψει η γέμιση, μπορείτε να την καταψύξετε για την επόμενη φορά.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1/2 κιλό γαρίδες, καθαρισμένες και ξεφλουδισμένες
2 κιλά μοσχαρίσιος κιμάς
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένη φρέσκια ρίζα τζίντζερ
1 κρεμμύδι εσαλότ, ψιλοκομμένο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
3 φύλλα κινέζικο λάχανο νάπα, ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλάκι του γλυκού ασιατικό (ψημένο) σησαμέλαιο
αλάτι και λευκό πιπέρι
1 πρέζα ζάχαρη
1 συσκευασία (300 γραμμάρια) στρογγυλά φύλλα ζύμης gyoza
φυτικό λάδι
¼ φλιτζάνι νερό

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Τοποθετήστε τις γαρίδες στο μπολ ενός μπλέντερ και χτυπήστε τις μέχρι να αλεσθούν. Αφήνουμε στην άκρη σε ένα μεγάλο μπολ. Δουλεύοντας σε παρτίδες, χτυπήστε τον κιμά να αλεσθεί καλά και αφήστε τον στην άκρη με τις γαρίδες. Προσθέστε στις γαρίδες και τον κιμά το τζίντζερ, το εσαλότ, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το λάχανο νάπα, τη σάλτσα σόγιας, το σησαμέλαιο, το αλάτι και πιπέρι και τη λευκή ζάχαρη και ανακατέψτε τα υλικά μέχρι να ενωθούν καλά.

Βήμα 2
Για να γεμίσετε τα ντάμπλινγκ, τοποθετήστε ένα περιτύλιγμα σε μια επιφάνεια εργασίας μπροστά σας και τοποθετήστε ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση στο κέντρο. Με ένα βρεγμένο δάχτυλο, βρέξτε τις άκρες του περιτυλίγματος. Διπλώνουμε τη ζύμη σε σχήμα μισοφέγγαρου, περικλείοντας τη γέμιση και πιέζουμε και σφραγίζουμε για να φύγει ο επιπλέον αέρας και σφραγίζουμε καλά τις άκρες μεταξύ τους. Είναι ωραίο να διπλώσετε πολλές μικρές πιέτες στο επάνω μισό του περιτυλίγματος για μια παραδοσιακή εμφάνιση πριν σφραγίσετε τη γέμιση. Μόλις τελειώσετε το γέμισμα και το σφράγισμα των ντάμπλινγκ , τοποθετήστε τα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο.

Βήμα 3
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε τα ντάμπλινγκ στο καυτό λάδι, με τις επίπεδες πλευρές προς τα κάτω, χωρίς να συνωστίζονται, και αφήστε τα να τηγανιστούν μέχρι να ροδίσουν οι πάτοι, για 1 με 2 λεπτά. Αναποδογυρίζουμε τα ζυμαρικά και τα περιχύνουμε με το νερό. Καλύψτε το τηγάνι με ένα καπάκι και αφήστε τα ντάμπλινγκ να βράσουν στον ατμό μέχρι να εξατμιστεί σχεδόν το νερό και να αρχίσουν να τηγανίζονται ξανά στο λάδι, για 5 με 7 λεπτά. Ξεσκεπάζετε το τηγάνι και αφήνετε τα ντάμπλινγκ της κατσαρόλας να ψηθούν μέχρι να εξατμιστεί όλο το νερό και το περιτύλιγμα να έχει συρρικνωθεί σφιχτά πάνω στη γέμιση, για άλλα 2 με 3 λεπτά.

Καλή όρεξη!