Μια εύκολη αγγλική συνταγή, για μια νόστιμη και αφράτη πουτίγκα. Η πουτίγκα Yorkshire είναι ένα διαδεδομένο βρετανικό συνοδευτικό, που παρασκευάζεται συνήθως από ένα κουρκούτι αυγών, αλεύρι και γάλα ή νερό. Στην συνταγή αυτή χρησιμοποιήθηκε το μείγμα βοτάνων, που προσθέτει πλούσια αρώματα και εμπλουτίζει την γεύση της πουτίγκας. Ενα ευέλικτο φαγητό που μπορεί να σερβιριστεί με πολλούς τρόπους, ανάλογα με τα συστατικά, το μέγεθος και τα συνοδευτικά συστατικά του γεύματος.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
3 αυγά
1 1/4 φλιτζάνι γάλα
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα φρέσκα ανάμεικτα βότανα
Αλάτι και μαύρο πιπέρι
1/4 φλιτζάνι λιωμένο ζωικό (μοσχαρίσιο) λίπος ή λιωμένο βούτυρο
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C.
Βήμα 2
Τοποθετήστε ένα εμαγιέ ταψί στον προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά. Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε το γάλα και χτυπάμε μέχρι να ενωθεί. Προσθέστε το αλεύρι, τα μυρωδικά, μια μεγάλη πρέζα αλάτι και λίγο πιπέρι, χτυπήστε μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη.
Βήμα 3
Ρίχνουμε το λιωμένο μοσχαρίσιο λίπος στον πάτο του ζεστού ταψιού. Αμέσως ρίχνουμε τη ζύμη και ψήνουμε για 10 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 170°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 με 20 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η πουτίγκα. Σερβίρετε αμέσως, ξεφουσκώνει γρήγορα.
Καλή όρεξη!