Δείτε μοναδικές συνταγές με ψαρονέφρι στο Eatforhealth! Ανακαλύψτε παραδοσιακές συνταγές αλλά και δημοφιλείς συνταγές με χοιρινό ψαρονέφρι και ετοιμάστε μοναδικά πιάτα!
Συνταγή για ψαρονέφρι
Δείτε τις παρακάτω συνταγές μαγειρικής και διαλέξτε τη συνταγή που σας αρέσει!
Ψαρονέφρι με μέλι και μουστάρδα
Μια μοναδική συνταγή με κομμάτια ψαρονέφρι με τη σάλτσα να αναδεικνύει τη μουστάρδα και το μέλι! Φροντίστε να χρησιμοποιήσετε αντικολλητικό τηγάνι και να κόψετε το ψαρονέφρι σε φέτες, σε μέγεθος της αρεσκείας σας. Συνοδεύστε με κρασί μέλι και μουστάρδα
Σάντουιτς μπριός με χοιρινό και μανιτάρια
Για εσάς που λατρεύετε το street food και δεν ακολουθείτε κάποια ειδική διατροφή, δείτε αυτή τη συνταγή! Μαγειρέψτε το χοιρινό φιλέτο σε υψηλή θερμοκρασία. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε λιαστή ντομάτα και σάλτσα μανιταριών με κρέμα γάλακτος.
Ιρλανδικό μοσχαράκι με μπαχαρικά
Και για εσάς που σας αρέσουν οι συνταγές από όλο τον κόσμο, δοκιμάστε αυτή την ιρλανδική συνταγή ως κυρίως γεύμα! Πασπαλίστε με μαύρη ζάχαρη και συνοδεύστε το ψαρονέφρι με κόκκινο κρασί!
Η συνταγή της ημέρας:
Ψαρονέφρι γεμιστό
Το γεμιστό ψαρονέφρι είναι μια συνταγή που θα σας ξετρελάνει! Η μοναδική του γεύση σε συνδυασμό με το σπανάκι και τη σάλτσα κρασιού το κάνει το απόλυτο πιάτο!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 χοιρινό ψαρονέφρι
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 κτγ πελτέ ντομάτας
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
1/2 κουτ. σουπ. μουστάρδα ντιζόν
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη γέμιση:
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
2 φλιτζάνια σπανάκι χοντροκομμένο
3 κουτ. της σουπ. λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής:
Βήμα 1:
Ετοιμάστε τη γέμιση. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το σκόρδο για περίπου 1 με 2 λεπτά. Ρίξτε μέσα το σπανάκι και το σοτάρετε για ακόμα 2 – 3 λεπτά. Ρίξτε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέστε τις λιαστές ντομάτες, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε.
Βήμα 2:
Κόψτε το ψαρονέφρι κατά μήκος στη μέση και βάλτε τα κομμάτια πάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί. Σκεπάστε τα κομμάτια με ακόμη ένα φύλλο αντικολλητικό χαρτί από πάνω. Χτυπήστε με έναν μπάτη ή ένα χοντρό πλάστη για να γίνουν πιο πλατιά και λεπτά τα κομμάτια. Βγάλτε το αντικολλητικό χαρτί και ρίξτε αλάτι και πιπέρι.
Βήμα 3:
Απλώστε το μείγμα με το σπανάκι στο ψαρονέφρι και τυλίξτε το σφιχτά για να γίνει. Μπορείτε να βάλετε οδοντογλυφίες ή να δέσετε το ρολό με μαγειρικό σπάγκο για να μην ανοίξει κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Προσθέστε από πάνω κι άλλο αλάτι και πιπέρι, ανάλογα με τα γούστα σας.
Βήμα 4:
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το ψαρονέφρι για να πάρει χρώμα από παντού. Σβήστε με κόκκινο κρασί μέσα στο οποίο έχετε προσθέσει (και διαλύσει) μουστάρδα και πελτέ ντοματας. Η σάλτσα κρασιού με κόκκινο κρασί μέλι και μουστάρδα θα δώσει τη μοναδική γεύση στο πιάτο! Ψήστε έως ότου να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά του.
Βήμα 5:
Βάλτε το ρολό ψαρονέφρι με τα υγρά του σε ένα ταψί και βάλτε το στο φούρνο στις 180 βαθμούς. Ψήστε για περίπου 30 λεπτά. Συνοδέψτε με γλυκα ψυγειου.
Καλή όρεξη!
Πραγματοποιήστε εγγραφή στο newsletter και μείνετε ενημερωμένοι για όλες τις νέες συνταγές και υλικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε! Κάνε εγγραφή ως χρήστης, δες τους όρους χρήσης και ανέβασε τη συνταγη σου ή το σχόλιό σου!