Ινδική Κουζίνα

Ψητός σολομός με μπαχαρικά

Ψητός σολομός με μπαχαρικά

Σερβίρετε σολομό με πάπρικα, τζίντζερ, μαύρο πιπέρι και γλάσο μουστάρδας μελιού για ένα εξαιρετικό δείπνο εμπνευσμένο από την ινδική κουζίνα. Ο σολομός αρωματίζεται με πικάντικη πάπρικα, τζίντζερ και σκόρδο και ψήνεται στον φούρνο. Αυτή η συνταγή αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για ένα εντυπωσιακό δείπνο ή ένα γεύμα με φίλους και οικογένεια. Σερβίρετε με ρύζι, πράσινα λαχανικά ή σαλάτα για μια ισορροπημένη και υγιεινή επιλογή.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1½ κιλό σολομός, με την πέτσα
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, συν λίγο επιπλέον για την επάλειψη
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο τζίντζερ
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
½ κουταλάκι του γλυκού χοντροτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα ολικής αλέσεως
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση της συνταγής:

ΒΗΜΑ 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C. Στρώστε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο – αυτό βοηθά στο να μην κολλήσει το ψάρι στο ταψί καθώς ψήνεται. Αλείψτε τη πέτσα του σολομού με λάδι και τοποθετήστε τον με την πλευρά του δέρματος προς τα κάτω, πάνω στη λαδόκολλα.

ΒΗΜΑ 2

Ανακατεύουμε το αλεσμένο τζίντζερ με την πάπρικα, το πιπέρι, τη μουστάρδα, το μέλι και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Απλώστε το μείγμα ομοιόμορφα πάνω από τη σαρκώδη πλευρά του ψαριού.

ΒΗΜΑ 3

Ψήστε, ακάλυπτα, για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ψηθεί ο σολομός – ελέγξτε βάζοντας ένα μαχαίρι στο φιλέτο και βεβαιωθείτε ότι το ψάρι ξεφλουδίζεται εύκολα.

ΒΗΜΑ 4

Σερβίρετε απευθείας από το ταψί ή χρησιμοποιήστε μερικές σπάτουλες ψαριού για να σηκώσετε προσεκτικά ολόκληρο τον σολομό σε μια μεγάλη πιατέλα. Κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε με φέτες λεμονιού στο πλάι.

Καλή όρεξη!