Ινδική Κουζίνα

Raghavan’s Uppama

Raghavan's Uppama

Δείτε αυτή την ινδική συνταγή για raghavan’s uppama. Αυτό το αλμυρό κουάκερ είναι πολύ διαδεδομένο για πρωινό σε κουζίνες της Νότιας Ινδίας. Μοιάζει κάπως με την πολέντα, αλλά η κρέμα σιταριού, δίνει μια ιδιαίτερη γεύση και ικανοποίηση. Δοκιμάστε την και θα σας ικανοποιήσει απόλυτα!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

¼ φλιτζάνι βούτυρο γκι
1 φλιτζάνι κρέμα σίτου,
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο γκι
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
¼ φλιτζάνι ωμά κάσιους
2 αποξηραμένες πιπεριές chile de arbol, με κοτσάνι
1 μεγάλο καρότο, κομμένο σε κομμάτια 0,5 εκατοστά
1 φλιτζάνι μπιζέλια κατεψυγμένα
10 μέτρια φρέσκα φύλλα κάρυ (προαιρετικά)
¼ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένος κουρκουμάς
3 φλιτζάνια νερό
1 κουταλάκι του γλυκού χοντρό θαλασσινό αλάτι
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
¼ φλιτζάνι νερό (προαιρετικά)

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Λιώστε 1/4 φλιτζάνι γκι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε την κρέμα σίτου, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ροδίσουν και να μυρίσουν, για 5 έως 8 λεπτά. Μεταφέρετε σε ένα μπολ. Σκουπίστε το τηγάνι με μια χαρτοπετσέτα.

Βήμα 2
Ζεσταίνουμε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας γκι στο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τη μουστάρδας και αφήστε στη φωτιά, περίπου 30 δευτερόλεπτα. Προσθέστε τα κάσιους και το τσίλι. Ανακατεύετε και τηγανίσττε μέχρι οι ξηροί καρποί να ροδίσουν και το τσίλι να μαυρίσει, για 1 έως 2 λεπτά.

Βήμα 3
Προσθέστε το καρότο, τα μπιζέλια, τα φύλλα κάρυ και τον κουρκουμά. Ανακατεύουμε για περίπου 2 λεπτά. Βάζουμε 3 φλιτζάνια νερό και το αλάτι και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια και σιγοβράστε, σκεπασμένα, μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα, για 3 έως 5 λεπτά.

Βήμα 4
Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και ρίχνουμε την κρέμα σίτου. (Θα απορροφήσει αμέσως το υγρό και θα αρχίσει να φουσκώνει.) Καλύψτε και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει πλήρως, περίπου για 5 λεπτά. Βγάλτε το από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει, σκεπασμένο, 3 με 5 λεπτά.

Βήμα 5
Αν θέλετε, ρίξτε και το υπόλοιπο 1/4 φλιτζάνι νερό για πιο κρεμώδη υφή. Πασπαλίζουμε με κόλιαντρο και σερβίρουμε ζεστό.

Σημείωση του Μάγειρα:
Μπορείτε να βρείτε φρέσκα φύλλα κάρυ, σε ινδικά παντοπωλεία, καταστήματα υγιεινής διατροφής ή αγορές της Νοτιοανατολικής Ασίας. Μερικές φορές πωλούνται επίσης κατεψυγμένα ή αποξηραμένα. Πάντως, δεν υπάρχει καλό υποκατάστατο για τα φύλλα κάρυ, οπότε αν δεν τα έχετε, απλώς συνεχίστε χωρίς αυτά!

Καλή όρεξη!