Ριζότο με μανιτάρια και σπανάκι: Αφιερώστε λίγο χρόνο για να μαγειρέψετε με αυτή την εξαιρετική συνταγή της ιταλικής κουζίνας ένα καταπληκτικό ριζότο. Θα χρειαστεί να ανακατέψετε τα υλικά προσεκτικά και σταδιακά κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, αλλά το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει απόλυτα. Αξίζει πραγματικά να το δοκιμάσετε!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
25 γραμμάρια βούτυρο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
140 γραμμάρια μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
140 γραμμάρια ρύζι
150 ml ξηρό λευκό κρασί
4 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
500 ml ζεστός ζωμός λαχανικών
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
25 γραμμάρια παρμεζάνα ή εναλλακτική χορτοφαγική, φρεσκοτριμμένη
100 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι, πλυμένο
ζεστό ψωμί τσιαμπάτα και πράσινη σαλάτα, για σερβίρισμα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε απαλά για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε τα μανιτάρια και το σκόρδο και μαγειρέψτε απαλά για 2-3 λεπτά.
Βήμα 2
Ρίξτε το ρύζι και ανακατέψτε για να καλυφθεί με το μείγμα κρεμμυδιού και μανιταριών. Ρίχνουμε μέσα το κρασί και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 3 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να απορροφηθεί το κρασί.
Βήμα 3
Χαμηλώνουμε τη φωτιά. Προσθέστε τις ντομάτες και 125 ml από τον ζωμό και μαγειρέψτε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Ρίξτε επιπλέον ζωμό 125 ml και συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να απορροφηθεί. Επαναλαμβάνουμε με τον υπόλοιπο ζωμό, μέχρι να απορροφηθεί όλος και το ρύζι να γίνει κρεμώδες και τρυφερό.
Βήμα 4
Ρίχνουμε μέσα τον μαϊντανό και τη μισή παρμεζάνα. Αλατοπιπερώνουμε κατά τις προτιμήσεις μας. Σκορπίζουμε το σπανάκι πάνω από το ριζότο. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε απαλά για 4-5 λεπτά μέχρι να αρχίσει να μαραίνεται το σπανάκι. Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με την υπόλοιπη παρμεζάνα.
Καλή όρεξη!