Αγγλική Κουζίνα

Ριζότο με ψητή κολοκύθα και τυρί yorkshire

Ριζότο με ψητή κολοκύθα και τυρί yorkshire

Ένα κρεμώδες πιάτο με γεύση φθινοπώρου αποτελεί την ιδανική επιλογή για ένα χορτοφαγικό δείπνο με φίλους. Η παρακάτω συνταγή της αγγλικής κουζίνας για ριζότο με ψητή κολοκύθα και κρεμώδες τυρί yorkshire είναι απλή στην προετοιμασία της και γευστικότατη στο αποτέλεσμα.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

περίπου 1kg ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες κολοκύθες, κομμένες σε κύβους
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 χούφτα σπόρους κολοκύθας
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
25 γρ βούτυρο
300 γρ ρύζι για ριζότο
150 ml λευκό κρασί
1,2 λίτρα ζεστός ζωμός λαχανικών
100 γραμμάρια τυρί yorkshire ή χορτοφαγικό τυρί, θρυμματισμένο
1 μικρό ματσάκι σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση της συνταγής:

ΒΗΜΑ 1
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 200 C. Ρίχνουμε τα κολοκυθάκια στο λάδι σε μια φόρμα ψησίματος και τα ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Μόλις απομένουν 4-5 λεπτά, ρίξτε τους σπόρους κολοκύθας με λίγο αλάτι, κάντε λίγο χώρο μεταξύ των κολοκυθιών και απλώστε τους σπόρους και στη συνέχεια ολοκληρώστε το ψήσιμο. Αφαιρούμε τα μισά κολοκυθάκια και τα πολτοποιούμε και τα υπόλοιπα τα κρατάμε ζεστά σε πολύ χαμηλό φούρνο μέχρι να τα σερβίρουμε.

ΒΗΜΑ 2
Εν τω μεταξύ, τσιγαρίστε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο βούτυρο σε ένα τηγάνι. Ρίχνουμε και ανακατεύουμε το ρύζι για 1-2 λεπτά. Προσθέστε το κρασί και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να εξατμιστεί το κρασί. Προσθέστε τον ζεστό ζωμό, μια κουτάλα τη φορά, ανακατεύοντας μέχρι να απορροφηθεί σχεδόν πλήρως κάθε προσθήκη. Μόλις προστεθεί όλος ο ζωμός, το ρύζι πρέπει να είναι τρυφερό και κρεμώδες. Ρίξτε μέσα την πολτοποιημένη κολοκύθα μέχρι να ζεσταθεί και μετά αλατοπιπερώστε αν θέλετε. Σερβίρετε σε ρηχά μπολ, σκορπίστε πάνω από την κρατημένη ψητή κολοκύθα, το θρυμματισμένο τυρί, το σχοινόπρασο και τους σπόρους κολοκύθας.

Καλή όρεξη!