Δείτε αυτή την παραλλαγή της κλασικής ιταλικής συνταγής ‘melanzane alla Parmigiana’, που είναι γρήγορη στην προετοιμασία και δημιουργεί ένα νόστιμο, κρεμώδες και χορταστικό πιάτο. Η συνταγή για ρολά μελιτζάνας με σπανάκι και ρικότα αποτελεί μια νόστιμη και υγιεινή επιλογή. Φέτες μελιτζάνας τηγανίζονται σε ελαιόλαδο και στη συνέχεια γεμίζονται με ένα απαλό και κρεμώδες μίγμα από σπανάκι, ricotta και παρμεζάνα και στη συνέχεια σερβίρονται με ζεστή σάλτσα ντομάτας και πράσινη σαλάτα για μια νόστιμη και ικανοποιητική γευστική εμπειρία.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
2 μελιτζάνες, κομμένες σε λεπτές φέτες κατά μήκος
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
500 γρ σπανάκι
1 συσκευασία (250 γραμμάρια) ιταλικό τυρί ρικότα
λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
1 βάζο (350 γρ) σάλτσα ντομάτας
4 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
4 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα (ή εναλλακτική για χορτοφάγους)
Εκτέλεση της συνταγής:
ΒΗΜΑ 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220C/200C. Αλείφουμε με λάδι και τις δύο πλευρές τις φέτες της μελιτζάνας και μετά τις βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, γυρίζοντάς μια φορά.
ΒΗΜΑ 2
Εν τω μεταξύ, βάλτε το σπανάκι σε ένα μεγάλο σουρωτήρι και περιχύστε το με μια κατσαρόλα με βραστό νερό να μαραθεί. Αφήστε να κρυώσει και στη συνέχεια στύψτε το παραπανίσιο νερό, ώστε να στεγνώσει. Ανακατεύουμε με τη ρικότα, το μοσχοκάρυδο και άφθονο καρύκευμα.
ΒΗΜΑ 3
Ρίξτε μια κουταλιά από το μείγμα τυριού και σπανακιού στο κέντρο κάθε φέτας μελιτζάνας, τυλίξτε για να φτιάξετε ένα ρολό και βάλτε το, με τη σφραγισμένη πλευρά προς τα κάτω, σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Περιχύνουμε τη σάλτσα ντομάτας, πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά και την παρμεζάνα και ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να ζεσταθούν. Ετοιμα!
Καλή όρεξη!