Ελληνική Κουζίνα

Σαλάτα Iceberg με κρεμώδες ντρέσινγκ φέτας

Σαλάτα Iceberg με κρεμώδες ντρέσινγκ φέτας

Αναζητάτε μια δροσερή και γευστική σαλάτα που να εντυπωσιάζει με την απλότητά της; Αυτή η σαλάτα με μαρούλι iceberg και κρεμώδες ντρέσινγκ φέτας είναι η ιδανική επιλογή. Το τραγανό μαρούλι συνδυάζεται αρμονικά με το πλούσιο ντρέσινγκ, δημιουργώντας μια ισορροπημένη γεύση που θα λατρέψετε. Είναι εύκολη στην προετοιμασία και ιδανική για κάθε περίσταση, είτε ως συνοδευτικό είτε ως ελαφρύ γεύμα.

Υλικά συνταγής

  • 1 μαρούλι iceberg
  • 1/2 φλιτζάνι φέτα, θρυμματισμένη (κατά προτίμηση μαλακή, όπως η δανέζικη)
  • 1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα με ολόκληρο αυγό
  • 1/4 φλιτζανιού γιαούρτι στραγγιστό
  • 1/2 έως 3/4 φλιτζανιού γάλα (ανάλογα με την επιθυμητή πυκνότητα)
  • Χυμός από μισό λεμόνι
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη ή 1 κουτ. γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκο ρίγανη, ψιλοκομμένη
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προετοιμασία του μαρουλιού: Κόψτε το μαρούλι iceberg σε 8 ίσα κομμάτια, διατηρώντας το κεντρικό κοτσάνι ώστε να κρατούνται ενωμένα τα φύλλα.
  2. Παρασκευή του ντρέσινγκ:
    • Σε ένα μεσαίο μπολ, τοποθετήστε τη θρυμματισμένη φέτα και τη μαγιονέζα. Με ένα πιρούνι, πολτοποιήστε τα μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής πάστα.
    • Προσθέστε το γιαούρτι, το μισό από το γάλα, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο και τη ρίγανη. Ανακατέψτε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
    • Ρυθμίστε την πυκνότητα του ντρέσινγκ προσθέτοντας σταδιακά το υπόλοιπο γάλα, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
    • Δοκιμάστε και προσθέστε αλάτι και πιπέρι, αν χρειάζεται.
  3. Σερβίρισμα:
    • Τοποθετήστε 1 ή 2 κομμάτια μαρουλιού σε κάθε πιάτο.
    • Περιχύστε με το κρεμώδες ντρέσινγκ φέτας και σερβίρετε αμέσως.

Αυτή η σαλάτα είναι ιδανική για να συνοδεύσει ψητά κρέατα ή ψάρια, αλλά μπορεί να σταθεί και μόνη της ως ένα ελαφρύ και δροσιστικό γεύμα. Για επιπλέον γεύση, μπορείτε να προσθέσετε τραγανό μπέικον ή φρέσκα μυρωδικά της επιλογής σας.

Καλή όρεξη!