Βραζιλιάνικη Κουζίνα

Σαλάτα με καρδιές φοίνικα με ντρέσινγκ με λάιμ και μέλι

Σαλάτα με καρδιές φοίνικα με ντρέσινγκ με λάιμ και μέλι

Μια συνταγή της βραζιλιάνικης κουζίνας, που θα σας βοηθήσει να κάνετε μια εξαίσια σαλάτα με καρδιές φοίνικα με ντρέσινγκ με λάιμ και μέλι. Η καρδιά φοίνικα είναι ένα λαχανικό, ιδιαίτερα αγαπητό στην νότια Αμερική, που μοιάζει με το σέλινο και την αγκινάρα. Σερβίρετε αυτή την τραγανή, φρέσκια σαλάτα με ζουμερό ντρέσινγκ. Θα σας ενθουσιάσει!


Ενημερωθείτε σήμερα για τη μετάλλαξη Κράκεν και λάβετε όλα τα απαραίτητα μέτρα υγείας


Σαλάτα με καρδιές φοίνικα με ντρέσινγκ με λάιμ και μέλι

Υλικά που θα χρειαστείτε:

100 γραμμάρια φασολάκια, κομμένα σε μήκος 2,5 εκατοστά
1 λεμόνι, κομμένο στη μέση
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες μισοφέγγαρα
2 αβοκάντο, ξεφλουδισμένα, ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα
1 συσκευασία (150 γραμμάρια) ντοματίνια, κομμένα στη μέση
2 συσκευασίες (x 410 γραμμάρια) καρδιά φοίνικα, κομμένες σε φέτες 1 εκατοστού
5 ελιές μαύρες, κομμένες στη μέση
Για το ντρέσινγκ:
1 κουταλιά της σούπας ξύδι από λευκό κρασί
χυμός από 2 λάιμ
3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλιά της σούπας κόλιανδρο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ζεματίζετε τα φασολάκια για 1-2 λεπτά σε αλατισμένο νερό που βράζει, τα στραγγίζετε και τα ξεπλένετε με κρύο νερό. Στεγνώστε τα σε μια πετσέτα και βάλτε τα σε μια μεγάλη σαλατιέρα.

Βήμα 2
Στύψτε λίγο λεμόνι πάνω από το κρεμμύδι και το αβοκάντο και αφήστε το για 1 λεπτό. Βάλτε πάνω στα φασόλια τις ντομάτες, τις καρδιές από φοίνικα, τις ελιές, το κρεμμύδι και το αβοκάντο.

Βήμα 3
Βάλτε τα υλικά του ντρέσινγκ σε ένα μικρό βάζο με κλειστό καπάκι. Προσθέστε λίγο καρύκευμα και ανακινήστε καλά. Λίγο πριν σερβίρουμε, περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε.

Καλή όρεξη!