Γαλλική Κουζίνα

Σάλτσα με φρέσκο δυόσμο

Σάλτσα με φρέσκο δυόσμο

Μια πρόταση της γαλλικής κουζίνας για μια υπέροχη σάλτσα με φρέσκο δυόσμο. Ένα κλασικό συνοδευτικό, με ινδική πινελιά, πολύ συνηθισμένο στα αγγλικά εστιατόρια. Ο φρέσκος κόλιανδρος, ο δυόσμος, το μάνγκο, το τσίλι, το κύμινο, η ζάχαρη, το λεμόνι και το γιαούρτι δημιουργούν μια δροσερή, αρωματική σως που ταιριάζει ιδανικά με αρνάκι ή άλλα κρέατα. Απολαύστε την!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

3 χούφτες φρέσκα φύλλα κόλιανδρου
1 χούφτα φρέσκα φύλλα δυόσμου
1 πράσινο τσίλι
1 μικρό ώριμο μάνγκο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους
½ κουταλάκι του γλυκού σπόροι κύμινου
½ κουταλάκι του γλυκού ψιλή ζάχαρη
χυμό από μισό λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι

Εκτέλεση της συνταγής:

ΒΗΜΑ 1

Ρίξτε όλα τα υλικά εκτός από το γιαούρτι σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίξτε τα σε ένα μπολ και ανακατέψτε τα με το γιαούρτι. Αλατίζουμε και διατηρούμε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.

Καλή όρεξη!