Δοκιμάστε αυτή την αυθεντική συνταγή της γερμανικής κουζίνας για σνίτσελ κοτόπουλου με λαχανοσαλάτα. Τα στήθη κοτόπουλου αφού πατηθούν και λεπτύνουν, καλύπτονται με τριμμένη φρυγανιά και τηγανίζονται μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά για να γίνει αυτό το νόστιμο πιάτο γερμανικής έμπνευσης. Είναι ένα εύκολο δείπνο που θα λατρέψουν όλοι. Απολαύστε το!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
Για το σνίτσελ:
4 μικρά στήθη κοτόπουλου
3 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
100 γραμμάρια αλεύρι
1 μεγάλο αυγό
75 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά
75 ml φυτικό λάδι
Για την λαχανοσαλάτα:
300 γραμμάρια λάχανο, ψιλοκομμένο
1 μεγάλο καρότο, καθαρισμένο και τριμμένο
6 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα διαγώνια
1 κόκκινο μήλο, τριμμένο
150 γραμμάρια γιαούρτι
χυμό από ½ λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Για τη λαχανοσαλάτα, ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ. Αλατοπιπερώστε λίγο και αφήστε τα στην άκρη.
Βήμα 2
Τοποθετήστε μια στρώση μεμβράνης στην επιφάνεια εργασίας σας και ρίξτε από πάνω τα φιλέτα κοτόπουλου. Καλύψτε τα με ένα άλλο κομμάτι μεμβράνης και, χρησιμοποιώντας έναν πλάστη, πατήστε τα μέχρι το πάχος τους να γίνει περίπου 2-3 χιλιοστά.
Βήμα 3
Βάζουμε το αλεύρι σε ένα πιάτο, αλατοπιπερώνουμε και μετά βάζουμε το αυγό σε άλλο πιάτο. Βουτήξετε τα φιλέτα κοτόπουλου πρώτα στο αλεύρι μέχρι να καλυφθούν καλά και μετά στο αυγό.
Βήμα 4
Ανακατέψτε μαζί τη φρυγανιά και την παρμεζάνα σε ένα ρηχό μπολ και, στη συνέχεια, ρίξτε τα φιλέτα κοτόπουλου στο μείγμα και κυλήστε το για να καλυφθούν τελείως με την φρυγανιά. Τοποθετήστε τα σε ένα πιάτο και βάλτε τα στο ψυγείο, αν δεν τα ψήσετε αμέσως.
Βήμα 5
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε αρκετά δυνατή φωτιά και ψήνουμε τα σνίτσελ κοτόπουλου δύο τη φορά. Τα τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν τελείως και μετά τα βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν. Μπορείτε να τα διατηρήσετε ζεστά σε φούρνο με χαμηλή θερμοκρασία, όσο μαγειρεύετε τα υπόλοιπα. Σερβίρουμε με την λαχανοσαλάτα.
Καλή όρεξη!