Μια εύκολη συνταγή της ιταλικής κουζίνας για σολομό με μπιζέλια και πέστο στον παρασκευαστή πίτας (pie maker). Αυτές οι πεντανόστιμες πίτες με καπνιστό σολομό, αυγά, μπιζέλια και πέστο αποτελούν υπέροχα ορεκτικά ή finger food. Θα τις ετοιμάσετε πολύ γρήγορα, χωρίς κόπο, και θα εντυπωσιάσετε τους φίλους σας!
Υλικά που θα χρειαστείτε!
6 αυγά
1/2 φλιτζάνι γάλα
150 γραμμάρια καπνιστού σολομού με κρούστα καυτερής πιπεριάς, ξεφλουδισμένο
1/2 φλιτζάνι μπιζέλια
¼ φλιτζάνι πέστο βασιλικού
Μικρά φύλλα φρέσκου βασιλικού, για σερβίρισμα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Προθερμάνετε τον παρασκευαστή πίτας. Περιμένετε να ανάψει η πράσινη λυχνία READY.
Βήμα 2
Εν τω μεταξύ, χτυπήστε τα αυγά και το γάλα μαζί σε ένα μπολ. Αλατοπιπερώνουμε.
Βήμα 3
Ψεκάστε τον παρασκευαστή πίτας με λάδι. Βάλτε τον σολομό και τον αρακά στις θήκες του παρασκευαστή. Περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών. Κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να δέσουν.
Βήμα 4
Μεταφέρετε τις πίτες σε πιατέλα σερβιρίσματος. Περιχύνουμε με πέστο και πασπαλίζουμε με βασιλικό.
Καλή όρεξη!