Δείτε αυτή την ιταλική συνταγή για να ετοιμάσετε ένα απίστευτα απλό και εύκολο πιάτο με σολομό, βασιλικό και ντομάτα. Οσο απλό κι αν είναι στην προετοιμασία του, η γεύση του και τα αρώματά του είναι υπέροχα και θα σας ενθουσιάσουν! Αυτό το γρήγορο πιάτο με σολομό είναι ιδανικό για δείπνο το βράδυ. Σερβίρουμε με μια σοταρισμένο σπανάκι και ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
2 φιλέτα σολομού ( 180 γραμμάρια) χωρίς κόκαλα
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο βασιλικό
1 ντομάτα κομμένη σε λεπτές φέτες
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Στρώνουμε ένα ταψί με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και ψεκάζουμε με αντικολλητικό μαγειρικό σπρέι. Τοποθετούμε τα φιλέτα σολομού στο αλουμινόχαρτο, πασπαλίζουμε με βασιλικό, ρίχνουμε τις φέτες ντομάτας, περιχύνουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα.
Βήμα 2
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να γίνει αδιαφανής ο σολομός στο κέντρο και από πάνω να ροδίσει ελαφρά η παρμεζάνα, περίπου για 20 λεπτά. Ετοιμο!
Καλή όρεξη!