Ιαπωνική Κουζίνα, Μεξικάνικη Κουζίνα

Σούσι μπουρίτο

Σούσι μπουρίτο

Σούσι μπουρίτο: Η μεξικανική κουζίνα συναντά την ιαπωνική σε αυτό το υγιεινό πιάτο, χρησιμοποιώντας συστατικά τόνο για σούσι, φύκια νόρι, ρύζι, πίκλα τζίντζερ και πάστα γουασάμπι, όλα μαζί συνδυασμένα και τυλιγμένα σε ρολό. Το συγκεκριμένο φαγητό είναι πιο εύκολο να φτιαχτεί από ό,τι τα παραδοσιακά σούσι, καθώς δεν χρειάζεται να τυλιχθούν τα κομμάτια ξεχωριστά. Μια εύκολη και υπέροχη γευστική εμπειρία!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

150 γρ ρύζι σούσι
2 κουταλιές της σούπας ξύδι από κρασί ρυζιού
½ αγγούρι, κομμένο σε μικρές λεπτές λωρίδες
1 καρότο, κομμένο σε μικρές λεπτές λωρίδες
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
4 φύλλα φύκια νόρι
2 κουταλιές της σούπας ιαπωνική πικάντικη πάστα γουασάμπι
50 γρ τζίντζερ τουρσί, ψιλοκομμένο
χυμό από 1 λάιμ
2 πολύ ώριμα αβοκάντο, ξεφλουδισμένα, κομμένα στη μέση και μετά σε φέτες
200 γρ φιλέτο τόνου για σούσι, κομμένο σε φέτες
1 μικρό πακέτο κόλιανδρο, τα φύλλα μαζεμένα

Εκτέλεση της συνταγής:

ΒΗΜΑ 1

Βάζουμε το ρύζι σε ένα μπολ, το σκεπάζουμε με κρύο νερό και κάνουμε μασάζ για να φύγει το άμυλο. Στραγγίστε και επαναλάβετε μέχρι το νερό να τρέξει καθαρό. Βάλτε το ρύζι σε μια μικρή κατσαρόλα, σκεπάστε με 2,5 εκ. νερό και βάλτε ένα καπάκι που να κλείνει καλά. Σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, στη συνέχεια κατεβάζουμε από τη φωτιά (αφήνοντας το καπάκι) και αφήνουμε να αχνιστεί για άλλα 15 λεπτά. Ρίξτε και ανακατέψτε το ξύδι και μετά αφήστε να κρυώσει εντελώς.

ΒΗΜΑ 2

Ρίξτε τις λωρίδες αγγουριού και καρότου στη σόγια και αφήστε τα να μαριναριστούν.

ΒΗΜΑ 3

Απλώστε ένα χαλάκι σούσι και βάλτε ένα φύλλο νόρι, με τη γυαλιστερή πλευρά προς τα κάτω. Απλώνουμε το ένα τέταρτο του ρυζιού πάνω από το νόρι, αφήνοντας ένα κενό διάστημα 1 εκ. από την άκρη. Προσθέτουμε την πάστα γουασάμπι, το τζίντζερ και το χυμό λάιμ.

ΒΗΜΑ 4

Στρώστε με το αβοκάντο, το αγγούρι και το καρότο και τον τόνο. Από πάνω το μείγμα γουασάμπι και τον κόλιανδρο. Βρέξτε το επάνω περίγραμμα με λίγο νερό, διπλώστε και στις δύο πλευρές του φύλλου νόρι και μετά χρησιμοποιήστε το χαλάκι σούσι για να τυλίξετε σε ρολό. Τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο, κόβουμε στη μέση και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!