Vegan Κουζίνα

Vegan βάφλες με μανιτάρια και σιρόπι σφενδάμου

Vegan βάφλες με μανιτάρια και σιρόπι σφενδάμου

Μια εξαιρετική επιλογή της vegan μαγειρικής. Αυτές οι νόστιμες vegan βάφλες μπορεί να γίνουν γλυκές ή αλμυρές και είναι εξαιρετικά προσαρμόσιμες σε κάθε γούστο. Είναι μια εξαιρετική χαμηλών θερμίδων επιλογή για πρωινό ή brunch. Η συνταγή περιλαμβάνει μανιτάρια και σιρόπι σφενδάμου, τα οποία προσφέρουν μια αλμυρή, πλούσια γεύση στις αφράτες βάφλες. Μπορείτε να προσθέσετε αγαπημένα σας λαχανικά, φρούτα, ή και παντζάρια για περισσότερη ποικιλία.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

500 ml γάλα σόγιας ή γάλα ρυζιού
1 κουταλάκι του γλυκού μηλόξυδο ή χυμό λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας κραμβέλαιο
100 γρ μαγειρεμένη γλυκοπατάτα, πολτοποιημένη
150 γρ καλαμποκάλευρο πολέντα
130 γρ αλεύρι απλό
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
1 μικρό ματσάκι σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας σιρόπι σφενδάμου
2 κουταλιές της σούπας ελαφριά σάλτσα σόγιας
6 μεγάλα μανιτάρια, κομμένα σε χοντρές φέτες
ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
γιαούρτι σόγιας, για σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση της συνταγής:

ΒΗΜΑ 1

Ζεσταίνουμε τη βαφλιέρα. Ανακατέψτε το γάλα σόγιας ή ρυζιού με το ξίδι και το κραμβέλαιο (μην ανησυχείτε αν αρχίσει να χωρίζει) και μετά ανακατεύετε τα με τον πουρέ γλυκοπατάτας. Ρίξτε την πολέντα, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ, ανακατέψτε τα καλά και κάντε μια λακούβα στο κέντρο. Προσθέστε μια μεγάλη πρέζα αλάτι, στη συνέχεια ρίξτε σιγά σιγά το μείγμα γάλακτος και χτυπήστε με το σύρμα για να γίνει μια ζύμη. Ρίχνουμε το μισό σχοινόπρασο.

ΒΗΜΑ 2

Ρίξτε αρκετή ζύμη στη βαφλιέρα και ψήστε για 4-5 λεπτά. Βγάλτε τη βάφλα, κρατήστε τη ζεστή και επαναλάβετε με το υπόλοιπο μείγμα μέχρι να κάνετε έξι βάφλες.

ΒΗΜΑ 3

Εν τω μεταξύ, ανακατεύουμε το σιρόπι σφενδάμου με τη σάλτσα σόγιας. Αλείψτε το πάνω από τα μανιτάρια και αλατοπιπερώστε. Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τα μανιτάρια και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν – φροντίζουμε να μην καούν στις άκρες. Σερβίρετε τις βάφλες βάζοντας από πάνω μανιτάρια, προσθέτετε μια κουταλιά γιαούρτι σόγιας, αν θέλετε, και σκορπίζετε πάνω από το υπόλοιπο σχοινόπρασο.

Καλή όρεξη!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *