Αμερικάνικη Κουζίνα

Σούπα σέλινου

Σούπα σέλινου

Φτιάξτε με αυτή την αμερικάνικη συνταγή μια εύκολη σούπα με φρέσκο σέλινο για ένα υγιεινό και νόστιμο φαγητό χαμηλών θερμίδων. Το σέλινο είναι μια πλούσια πηγή φυτικών ινών, βιταμίνης Κ και άλλων θρεπτικών συστατικών που συμβάλλουν στη βελτίωση της υγείας του πεπτικού συστήματος. Η σούπα μπορεί να προετοιμαστεί εκ των προτέρων και να φυλαχθεί στο ψυγείο ή τον καταψύκτη, για εύκολο και γρήγορο φαγητό όταν έχετε λίγο χρόνο για μαγείρεμα. Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε διάφορα μπαχαρικά ή άλλα λαχανικά για να προσθέσετε ακόμα περισσότερη γεύση. Σερβίρετέ την με κομματάκια χωριάτικου ψωμιού.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
300 γραμμάρια σέλινο, κομμένο σε φέτες, χωρίς τα σκληρά κοτσάνια
1 σκελίδα σκόρδο, ξεφλουδισμένη
200 γρ πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
500 ml ζωμός λαχανικών
100 ml γάλα
χωριάτικο ψωμί, για σερβίρισμα

Εκτέλεση της συνταγής:

ΒΗΜΑ 1

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε μέσα το σέλινο, το σκόρδο και τις πατάτες και ανακατεύουμε με το λάδι. Προσθέστε πολύ λίγο νερό και μια μεγάλη πρέζα αλάτι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας τακτικά για 15 λεπτά, προσθέτοντας λίγο ακόμα νερό εάν τα λαχανικά αρχίσουν να κολλάνε.

ΒΗΜΑ 2

Ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών και αφήνουμε να πάρει μια βράση, στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά ακόμα, μέχρι να λιώσουν οι πατάτες και να μαλακώσει το σέλινο. Χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ για να κάνετε πουρέ τη σούπα, μετά ρίξτε το γάλα και ανακατέψτε ξανά. Αλατοπιπερώνουμε κατά τις προτιμήσεις μας. Σερβίρουμε με χωριάτικο ψωμί.

Καλή όρεξη!