Μια παραδοσιακή συνταγή της ινδικής κουζίνας, που θα σας βοηθήσει να ετοιμάσετε σουβλάκια κοτόπουλου τίκα με ινδική σαλάτα. Ενα κλασσικό πιάτο της Ινδίας, σε μια υγιεινή εκδοχή με χαμηλότερη περιεκτικότητα σε λιπαρά. Η πάστα tikka masala που χρησιμοποιείται εδώ, είναι μια ελαφρώς πικάντικη πάστα με έντονη παρουσία κόλιανδρου, γαρύφαλλου και κανέλας. Ετοιμάστε αυτά τα υπέροχα σουβλάκια και απολαύστε τα με την παρέα σας!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
150ml γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
2 κουταλιές της σούπας πάστα tikka masala
700 γραμμάρια στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα, χωρίς κόκαλα, κομμένα σε κύβους
½ αγγούρι, ψιλοκομμένο
1 μεγάλη ντομάτα, ψιλοκομμένη
1 πράσινο τσίλι, ξεσποριασμένο και ψιλοκομμένο
1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
4 κουταλιές της σούπας φρέσκο κόλιανδρο, χοντροκομμένο
8 τορτίγιες με μαλακό αλεύρι ή ή ινδικές πίτες τσαπάτι
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ανακατεύουμε το γιαούρτι με την πάστα κάρυ σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε το κοτόπουλο, αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε πολύ καλά. Σκεπάζετε και αφήνετε για 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου για να δώσουν χρόνο στα μπαχαρικά να αρωματίσουν το κοτόπουλο (ή ετοιμάστε και αφήστε το να κρυώσει για αρκετές ώρες ή ακόμη και όλη τη νύχτα).
Βήμα 2
Φτιάξτε τη σαλάτα πριν ξεκινήσετε να μαγειρεύετε τα σουβλάκια. Απλά ανακατέψτε μαζί το αγγούρι, τις ντομάτες, το τσίλι, το κρεμμύδι και τον κόλιανδρο. Αλατοπιπερώστε ελαφρά και στη συνέχεια σκεπάστε μέχρι να είστε έτοιμοι να την σερβίρετε με το γεύμα.
Βήμα 3
Προθερμάνετε το γκριλ ή το μπάρμπεκιου. Περάστε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε 8 μεταλλικά ή ξύλινα σουβλάκια. Ψήστε τα στο γκριλ ή στο μπάρμπεκιου για 8-10 λεπτά, γυρίζοντάς τα συχνά. Ταυτόχρονα ζεσταίνουμε τις τορτίγιες ή τα τσαπάτι στη μία πλευρά του μπάρμπεκιου, τυλίγοντάς τες σε αλουμινόχαρτο. Σερβίρετε δύο σουβλάκια ανά άτομο, με δύο τορτίγιες ή τσαπάτι και άφθονη σαλάτα.
Καλή όρεξη!