Ιταλική Κουζίνα

Σπαγγέτι με ιταλικό λουκάνικο, κάστανο και μάραθο

Σπαγγέτι με ιταλικό λουκάνικο, κάστανο και μάραθο

Μια εξαιρετική συνταγή της ιταλικής κουζίνας για ένα παραδοσιακό σπαγγέτι με ιταλικό λουκάνικο, κάστανο και μάραθο. Το ιταλικό λουκάνικο είναι ένα είδος φρέσκου λουκάνικου από χοιρινό, καρυκευμένο με μάραθο, γλυκάνισο, κόλιανδρο, πιπέρι και άλλα μπαχαρικά. Τα κάστανα και ο μάραθος απογειώνουν την γεύση και τα αρώματα. Ενα υπέροχο, νόστιμο και μυρωδάτο πιάτο που θα σας ικανοποιήσει απόλυτα!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

ΨΗΤΑ ΚΑΣΤΑΝΑ
325 γραμμάρια άψητα κάστανα για να φτιάξετε 250 γραμμάρια μαγειρεμένα κάστανα
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
400 γραμμάρια χοιρινά λουκάνικα ιταλικού τύπου
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 μακριά κόκκινη πιπεριά τσίλι, ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 βολβός μεσαίου μάραθου, κομμένος στη μέση και σε πολύ λεπτές φέτες
1/2 φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί
250 γραμμάρια ψητά κάστανα
350 γραμμάρια σπαγγέτι
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1/3 φλιτζάνι μαϊντανός πλατύφυλλος, χοντροκομμένος
Φέτες λεμονιού, για σερβίρισμα
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση της συνταγής:

ΨΗΤΑ ΚΑΣΤΑΝΑ
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C (180°C στον αέρα). Χαράξτε έναν ρηχό σταυρό στην επίπεδη πλευρά κάθε κάστανου
Βήμα 2
Τοποθετήστε τα έτοιμα κάστανα σε ένα ταψί και ψήστε τα για 15 με 20 λεπτά ή μέχρι να ανοίξουν τα κελύφη
Βήμα 3
Μόλις ψηθούν, αφαιρέστε τα κάστανα από τη φωτιά και τυλίξτε τα σε μια καθαρή πετσέτα για 5 έως 10 λεπτά. Όσο τα κάστανα είναι ακόμα ζεστά, ξεφλουδίστε γρήγορα το εξωτερικό καφέ κέλυφος και αφαιρέστε τη λεπτή φλούδα από κάτω

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Κόψτε τα περιβλήματα από τα λουκάνικα και ρίξτε μικρά κομμάτια από τη γέμιση του λουκάνικου στο τηγάνι. Μαγειρέψτε, γυρίζοντας συχνά, μέχρι να ροδίσουν. Μεταφέρετε σε μια πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας. Αφήνουμε στην άκρη
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε την υπόλοιπη 1 κουταλιά λάδι στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, για 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε την πιπεριά τσίλι, το σκόρδο και το μάραθο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το κρασί και σιγοβράζουμε για 1 λεπτό ακόμη. Προσθέστε το λουκάνικο και τα κάστανα και μαγειρέψτε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά
Βήμα 3
Εν τω μεταξύ, μαγειρέψτε τα σπαγγέτι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό νερό ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Ρίξτε απαλά το μείγμα κάστανου, το χυμό λεμονιού και το μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε κατά τις προτιμήσεις μας
Βήμα 4
Σερβίρουμε με φέτες λεμονιού και λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Καλή όρεξη!