Μια αυθεντική συνταγή της κινέζικης κουζίνας για να ετοιμάσετε τηγανητές γαρίδες με σάλτσα σόγιας. Ένα απλό και κομψό πιάτο, που φτιάχνεται γρήγορα και εύκολα. Οι γαρίδες, καθώς μαγειρεύονται σε σάλτσα σόγιας με τζίντζερ, παίρνουν μια καταπληκτική γεύση και υπέροχα αρώματα! Σερβίρουμε με φρεσκομαγειρεμένο ρύζι.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
7 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
¾ του κιλού γαρίδες με το κέλυφος, καθαρισμένες και στεγνές
¼ φλιτζάνι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 κομμάτι (10 εκατοστά) φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας ζωμός κοτόπουλου
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας κρασί από ρύζι
2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα σόγιας
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκοι μπουγιόν κοτόπουλου
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε 5 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα γουόκ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τις γαρίδες. Σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν, περίπου για 3 λεπτά. Μεταφέρετέ τις σε ένα πιάτο.
Βήμα 2
Ρίξτε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας λάδι στο γουόκ. Προσθέστε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το τζίντζερ. Τηγανίστε και ανακατέψτε μέχρι να μυρίσει, περίπου για 2 λεπτά. Ξαναβάλτε τις γαρίδες στο γουόκ και ανακατέψετε για 1 λεπτό. Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου, τη ζάχαρη, το κρασί από ρύζι, τη σάλτσα σόγιας, τους κόκκους μπουγιόν, το αλάτι και αφήστε να πάρει μια βράση. Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράσουν μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις, περίπου για 2 λεπτά.
Βήμα 3
Τοποθετήστε τις γαρίδες σε ένα πιάτο σερβιρίσματος. Ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα.
Καλή όρεξη!