Αμερικάνικη Κουζίνα

Τηγανίτες κολοκύθας με κατσικίσιο τυρί και δεντρολίβανο

Τηγανίτες κολοκύθας με κατσικίσιο τυρί και δεντρολίβανο

Δείτε αυτή την συνταγή της αμερικάνικης κουζίνας και μαγειρέψτε τηγανίτες κολοκύθας με κατσικίσιο τυρί και δεντρολίβανο. Θα ετοιμάσετε εύκολα και γρήγορα αλμυρές τηγανίτες με την αφράτη αίσθηση των αμερικάνικων τηγανιτών. Η κολοκύθα μαζί με το δενδρολίβανο και τους κολοκυθόσπορους δίνουν σε αυτή την εκδοχή μια αλλιώτικη και πρωτότυπη γεύση που θα σας εντυπωσιάσει!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

200 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κλωναράκι δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο
1 αυγό
300 ml γάλα
25 γραμμάρια βούτυρο, λιωμένο και κρύο, συν μια κουταλιά επιπλέον
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
250 γραμμάρια κολοκύθα, ξεφλουδισμένη, ξεσποριασμένη και κομμένη σε μικρούς κύβους
100 γραμμάρια κατσικίσιο τυρί, θρυμματισμένο σε μικρά κομμάτια
1 χούφτα κολοκυθόσπορους, σαλάτα ρόκα και τσάτνεϊ κρεμμυδιού, για σερβίρισμα

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το δεντρολίβανο και μια καλή πρέζα αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Χτυπάμε το αυγό με το γάλα. Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο των ξηρών υλικών και ρίχνουμε το μείγμα γάλακτος και το λιωμένο βούτυρο για να γίνει ένα παχύρρευστο, λείο κουρκούτι. Το βάζετε στο ψυγείο όσο ετοιμάζετε τα υπόλοιπα υλικά.

Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, βάλτε την 1 κουταλιά βούτυρο και 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι, στη συνέχεια προσθέστε το βούτυρο και μαγειρέψτε για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει, δυναμώνοντας τη φωτιά για τα τελευταία λεπτά για να ροδίσει λίγο. Βγάζουμε το κουρκούτι από το ψυγείο, προσθέτουμε το κατσικίσιο τυρί και το τα κομμάτια της κολοκύθας και μετά τα ενώνουμε προσεκτικά.

Βήμα 3
Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και στη συνέχεια, σε παρτίδες, προσθέτουμε από μια κουτάλα κουρκούτι για να κάνουμε κάθε μια τηγανίτα. Αφήστε τις να τηγανιστούν για 3 λεπτά μέχρι να γεμίσει η επιφάνεια με φυσαλίδες, στη συνέχεια αναποδογυρίστε και ψήστε και από την άλλη πλευρά μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρετέ τις με σαλάτα ρόκα, πασπαλίζοντας τους σπόρους κολοκύθας και το τσάτνεϊ κρεμμυδιού στο πλάι.

Καλή όρεξη!