Αμερικάνικη Κουζίνα

Τηγανίτες με τσάτνεϊ φρούτων και λαχανικά

Τηγανίτες με τσάτνεϊ φρούτων και λαχανικά

Μια αμερικανική συνταγή για τηγανίτες με τσάτνεϊ φρούτων και λαχανικά. Μια συνταγή ιδανική για να χρησιμοποιήσετε τα μαγειρεμένα λαχανικά ή τα λαχανικά που έχουν περισσέψει στο τέλος της εβδομάδας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψητή πατάτα, γλυκοπατάτα, καρότο και μαγειρευτά μπιζέλια, λάχανο και λαχανάκια Βρυξελλών. Συμπληρώστε με τηγανητά αυγά και σερβίρετε με τσάτνεϊ φρούτων για ένα εύκολο και νόστιμο μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι (75 γραμμάρια) αλεύρι
2 αυγά
¼ φλιτζάνι (60 ml) γάλα
¼ φλιτζάνι (60 ml) τσάτνεϊ φρούτων, συν επιπλέον για το σερβίρισμα
750 γραμμάρια ψητά ή μαγειρεμένα λαχανικά
Αλάτι και πιπέρι
Λάδι για τηγάνισμα
Τηγανητά αυγά για το σερβίρισμα

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Βάλτε το κρεμμύδι, το αλεύρι, τα αυγά, το γάλα και το τσάτνεϊ φρούτων σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τα λαχανικά που περισσεύουν ψιλοκομμένα. Αλατοπιπερώνουμε.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Χρησιμοποιώντας ένα φλιτζάνι, ρίξτε το μείγμα στο τηγάνι, ρίχνοντας ένα κάθε φορά. Τηγανίζουμε 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν. Μεταφέρετε σε ταψί στρωμένο με χαρτί κουζίνας. Διατηρήστε το ζεστό όσο μαγειρεύετε τι υπόλοιπες τηγανίτες.
Βήμα 3
Για να σερβίρετε, στοιβάζετε 3 τηγανίτες ανά άτομο και βάλτε από πάνω τα τηγανητά αυγά. Σερβίρετε με επιπλέον τσάτνεϊ φρούτων.

Συμβουλή:
Αντικαταστήστε τα μαγειρεμένα λαχανικά με κατεψυγμένα λαχανικά. Βράστε τα στον ατμό ή στον φούρνο μικροκυμάτων και ακολουθήστε τη συνταγή.

Καλή όρεξη!