Υπάρχουν πολλές παραλλαγές αυτής της συνταγής, αλλά αυτή η συγκεκριμένη ήταν αγαπημένη στον κόλπο της Αλεξάνδρειας, Νέα Υόρκη (η Καρδιά των Χιλίων Νήσων) για σχεδόν 50 χρόνια! Εξ ου και το όνομα “Thousand Island”. Αξίζει να τη δοκιμάσετε!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
3 αυγά
¼ φλιτζάνι σάλτσα Γούστερ σος (Worcestershire sauce)
1 κουταλιά της σούπας λευκή ζάχαρη
¼ φλιτζάνι λευκό ξύδι
1 πρέζα τριμμένο γαρύφαλλο
1 λίτρο μαγιονέζα
¾ φλιτζάνι γλυκό τουρσί
½ φλιτζάνι μαύρες ελιές ψιλοκομμένες
½ φλιτζάνι κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
Εκτέλεση συνταγής:
Βήμα 1
Βάζουμε τα αυγά σε μια κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε με κρύο νερό. Φέρτε το νερό σε βράση και κατεβάστε αμέσως από τη φωτιά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε τα αυγά να σταθούν στο ζεστό νερό για περίπου 10 με 12 λεπτά. Αφαιρέστε τα από το ζεστό νερό. Αφήστε τα να κρυώσουν, ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε.
Βήμα 2
Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε μαζί τα ψιλοκομμένα αυγά, τη σάλτσα Worcestershire, τη ζάχαρη, το ξύδι, το γαρύφαλλο, τη μαγιονέζα, τη γεύση, τις ελιές και το κόκκινο πιπέρι μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Ψύξτε και σερβίρετε με κουτάλι πάνω από φρέσκα χόρτα. Φυλάσσετε στο ψυγείο.
Καλή όρεξη!