Αν χρειάζεστε κάτι υγιεινό, οικονομικό και χορταστικό, δοκιμάστε αυτή την συνταγή της γαλλικής κουζίνας και ετοιμάστε υπέροχα τηγανητά αυγά με φασόλια, μανιτάρια, εστραγκόν και κρέμα γάλακτος. Ενα πραγματικά πολύ εύκολο πιάτο, που μπορείτε να το ετοιμάσετε σε λιγότερο από 30 λεπτά, με πλούσια γεύση και καταπληκτικά αρώματα. Απολαύστε τα!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι εσαλότ ή ½ απλό κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
250 γραμμάρια μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, η μια λιωμένη και η άλλη κομμένη στη μέση
½ μικρό ματσάκι εστραγκόν, ψιλοκομμένο
1 κονσέρβα (400 γραμμάρια) φασόλια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
50 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με μειωμένα λιπαρά
2 μεγάλα αυγά
2 φέτες ψωμί με προζύμι ή σκορδόψωμο
100 γραμμάρια γιαούρτι
Εκτέλεση της συνταγής:
ΒΗΜΑ 1
Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και τηγανίζουμε το κρεμμύδι για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Ρίξτε μέσα τα μανιτάρια, δυναμώστε τη φωτιά και τηγανίστε για 5-10 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί όλο το υγρό που απελευθερώνεται από τα μανιτάρια και να ροδίσουν γύρω από τις άκρες.
ΒΗΜΑ 2
Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και τηγανίστε για άλλα 30 δευτερόλεπτα, στη συνέχεια ρίξτε μέσα το μεγαλύτερο μέρος του εστραγκόν, τα φασόλια, την κρέμα γάλακτος, 1 κουταλιά της σούπας νερό και λίγο καρύκευμα.
ΒΗΜΑ 3
Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να κάνετε δύο λακκούβες στο μείγμα μανιταριών και φασολιών και σπάστε τα αυγά μέσα σε αυτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε με ένα καπάκι. Μαγειρέψτε για περίπου 6-8 λεπτά μέχρι να ψηθούν τα ασπράδια, αλλά οι κρόκοι να είναι ακόμα ρευστοί.
ΒΗΜΑ 4
Εν τω μεταξύ, ψήνουμε ελαφρά το ψωμί και τρίβουμε ελαφρά με τη μισή σκελίδα σκόρδο. Αλείφουμε ή περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι. Βάλτε πάνω από τα μανιτάρια και τα φασόλια λίγο γιαούρτι και, στη συνέχεια, πασπαλίστε από πάνω το υπόλοιπο εστραγκόν. Σερβίρουμε με το σκορδόψωμο.
Καλή όρεξη!