Γαλλική Κουζίνα

Τηγανητά λευκά ψάρια με φρέσκα σάλτσα παντζαριού

Τηγανητά λευκά ψάρια με φρέσκα σάλτσα παντζαριού

Απολαύστε το λευκό ψάρι με μια νόστιμη σάλτσα παντζαριού! Η σάλτσα παντζαριού δίνει μια φωτεινή και χρωματιστή νότα σε αυτό το πιάτο, και προσθέτει πολλή γεύση και διατροφική αξία. Αυτή η γαλλική συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη στην προετοιμασία, με μόνο μερικά βασικά υλικά. Απλά ψήστε το ψάρι σας, και σερβίρετέ το με μια λαχταριστή σάλτσα παντζαριού από ψιλοκομμένα παντζάρια, κρεμμύδια και λίγο ελαιόλαδο. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για μια γρήγορη και υγιεινή επιλογή γεύματος, η οποία θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

4 μικρά μαγειρεμένα παντζάρια
8 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
1 ξεσποριασμένο και ψιλοκομμένο κόκκινο τσίλι
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
2 κουταλιά της σούπας χυμός λεμονιού
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4 φιλέτα από λευκά ψάρια
λίγο απλό αλεύρι
25g βούτυρο

Εκτέλεση της συνταγής:

ΒΗΜΑ 1

Βάλτε τα μαγειρεμένα παντζάρια σε ένα μπολ. Προσθέστε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το ψιλοκομμένο κόκκινο τσίλι, τον δυόσμο, τον χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε καλά.

ΒΗΜΑ 2

Πασπαλίστε τα φιλέτα των λευκών ψαριών με λίγο απλό αλεύρι. Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι με το ελαιόλαδο. Τηγανίζουμε τα φιλέτα ψαριών σε κάθε πλευρά για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Σερβίρετε με τη σάλτσα πατζαριού.

Καλή όρεξη!