Τόνος σόγιας με πουρέ γουασάμπι: Απολαύστε αυτό το εμπνευσμένο ιαπωνικό πιάτο σε κάποια ειδική περίσταση. Ενα νόστιμο, παραδοσιακό πιάτο, που δεν χρειάζεται ειδικές γνώσεις και εμπειρία για να το ετοιμάσετε. Η πάστα γουασάμπι, που χρησιμοποιεί αυτή η ιαπωνική συνταγή, είναι μια καυτερή σάλτσα που φτιάχνεται από το ομώνυμο φυτό, και δίνει στον τόνο μια ιδιαίτερη και πικάντικη πινελιά. Απλά απολαυστικό!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας ξύδι από κρασί ρυζιού
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
2 φιλέτα τόνου, το καθένα περίπου 140 γραμμάρια
500 γραμμάρια πατάτες
100 ml ημιαποβουτυρωμένο γάλα
2 κουταλιές της σούπας πάστα γουασάμπι
1 φρέσκο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
κατεψυγμένα φασόλια ή σόγια, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ανακατεύουμε μαζί τη σάλτσα σόγιας, το ξύδι και τη ζάχαρη. Περιχύνουμε με αυτά τον τόνο και μαρινάρουμε για τουλάχιστον 20 λεπτά ή έως και 2 ώρες στο ψυγείο. Τοποθετήστε τις πατάτες σε ένα τηγάνι με ελαφρώς αλατισμένο βραστό νερό και στη συνέχεια μαγειρέψτε για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε καλά. Ζεσταίνουμε το γάλα στο τηγάνι και ανακατεύουμε μέσα τη πάστα γουασάμπι, ξαναβάζουμε τις πατάτες στο τηγάνι και μετά τις πολτοποιούμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε μέσα το φρέσκο κρεμμυδάκι και το κρατάμε ζεστό.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε αρκετά ένα αντικολλητικό τηγάνι. Βγάζουμε τον τόνο από τη μαρινάδα και μαγειρέψτε τον για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ψηθεί εξωτερικά, αλλά μέσα ακόμη να διατηρεί ένα ροζ χρώμα. Μαγειρέψτε τα φασόλια ή τη σόγια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και μετά σερβίρετέ τα μαζί με τον τόνο και τον πουρέ.
Καλή όρεξη!