Ιταλική Κουζίνα

Τραγανά μπουτάκια κοτόπουλου με κρούστα παρμεζάνας

Τραγανά μπουτάκια κοτόπουλου με κρούστα παρμεζάνας

Δοκιμάστε αυτή την παραδοσιακή συνταγή της ιταλικής κουζίνας για να ετοιμάσετε γρήγορα, εύκολα και διασκεδαστικά ένα υπέροχο πιάτο με τραγανά μπουτάκια κοτόπουλου με κρούστα παρμεζάνας. Η τριμμένη φρυγανιά και τα αυγά κάνουν τα μπουτάκια κοτόπουλου ευχάριστα τραγανά και η παρμεζάνα προσθέτει την επιπλέον υπέροχη γεύση. Σερβίρεται με πολλή σάλτσα και φρέσκια σαλάτα.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 αυγά
1 ½ φλιτζάνι (135 γραμμάρια) τριμμένη φρυγανιά
1 φλιτζάνι (30 γραμμάρια) παρμεζάνα, ψιλοτριμμένη
Αλάτι και πιπέρι
8 μεσαία μπούτια κοτόπουλου, με την πέτσα
1/3 φλιτζάνι (80 ml) φυτικό λάδι
700 γραμμάρια πηχτή σάλτσα ντομάτας με βασιλικό και ρίγανη
200 γραμμάρια λιωμένο τυρί

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C/180°C. Στρώνουμε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος
Βήμα 2
Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά σε ένα ρηχό πιάτο με ¼ φλιτζάνι νερό
Βήμα 3
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε την τριμμένη φρυγανιά και την παρμεζάνα και αλατοπιπερώνουμε καλά
Βήμα 4
Δουλεύοντας με ένα μπουτάκι τη φορά, βουτήξτε στο αυγό και μετά στο μείγμα της τριμμένης φρυγανιάς, πιέζοντας τα ψίχουλα απαλά με τα δάχτυλά σας για να καλύψουν καλά το μπούτι. Αφήνουμε στην άκρη
Βήμα 5
Ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μαγειρέψτε τα μισά μπουτάκια για 3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Μεταφέρετε στο στρωμένο ταψί και επαναλάβετε με το υπόλοιπο λάδι και τα μπουτάκια κοτόπουλου.
Βήμα 6
Εν τω μεταξύ, απλώστε την πηχτή σάλτσα ντομάτας στη βάση ενός πυρίμαχου σκεύους 1,5 λίτρου (6 φλιτζάνια). Απλώνουμε τα μπουτάκια πάνω από τις ντομάτες και από πάνω το τριμμένο τυρί
Βήμα 7
Βάλτε τα στο φούρνο και ψήστε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί και το κοτόπουλο να ψηθεί και να ροδίσει. Σερβίρετε ζεστό με μια φρέσκια σαλάτα

Καλή όρεξη!