Μια ινδική συνταγή για ένα υπέροχο και νόστιμο συνοδευτικό με τραγανές μπάμιες. Περιέχει ινδικά μπαχαρικά, όπως οι σπόροι καρόμ, (ένα μπαχαρικό που θυμίζει μάραθο και κύμινο, με πικρή και πικάντικη γεύση), το τσάατ μασάλα, (ένα μείγμα μπαχαρικών σε σκόνη, που αποτελείται συνήθως από κύμινο, κόλιανδρο, αποξηραμένη πιπερόριζα, αλάτι, μαύρο πιπέρι, ασαφετίδα και πιπεριά τσίλι σε σκόνη), που του δίνουν αυτή την υπέροχη ασιατική γεύση. Μπορεί να σερβιριστεί ως σνακ ή ορεκτικό.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
2 ½ φλιτζάνια φρέσκες μπάμιες, με κομμένες τις άκρες
5 κουταλιές της σούπας αλεύρι ρεβιθιού (μπεσάν)
1 κουταλάκι του γλυκού πάστα τζίντζερ
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
½ κουταλάκι του γλυκού κόκκινη σκόνη τσίλι
¼ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένος κουρκουμάς
1 πρέζα σκόνη ασαφετίδα
1 πρέζα σπόρους καρόμ
αλάτι
λάδι για τηγάνισμα
1 κουταλάκι του γλυκού τσάατ μασάλα (προαιρετικά)
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Κόβουμε κάθε μπάμια κάθετα σε 4 μακριά κομμάτια. Τοποθετήστε σε ένα μπολ το αλεύρι ρεβιθιού, την πάστα τζίντζερ, τον χυμό λεμονιού, τη σκόνη τσίλι, τον κουρκουμά, την ασαφετίδα, τους σπόρους καρόμ και το αλάτι. Βουτήξτε τις μπάμιες στο μείγμα.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε 5 εκατοστά λάδι σε μια βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε προσεκτικά τις μπάμιες στο καυτό λάδι σε παρτίδες. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές, περίπου για 5 λεπτά. Βγάλτε τις μπάμιες σε μια πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν. Επαναλάβετε με τις υπόλοιπες μπάμιες.
Βήμα 3
Σερβίρετέ τις πασπαλισμένες με τσάατ μασάλα.
Καλή όρεξη!