Οι τραγανές κοτομπουκιές με σάλτσα μελιού μουστάρδας είναι μια απολαυστική ιταλική συνταγή που συνδυάζει την τραγανή υφή των κοτομπουκιών με τη γλυκοπικάντικη γεύση της σάλτσας. Η αρμονία των γεύσεων και η απίστευτη συνδυαστική επίδραση δημιουργούν ένα πιάτο που θα σας κατακτήσει από το πρώτο δείγμα. Ετοιμαστείτε να απολαύσετε τον συνδυασμό της τραγανής κοτομπουκιάς και της πλούσιας, γλυκοπικάντικης σάλτσας που θα σας ταξιδέψει στην ιταλική γαστρονομία.
Υλικά για τις κοτομπουκιές
500 γραμμάρια κοτόπουλο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
1/2 κούπα αλεύρι
2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
1 κούπα ψίχα από ψωμί
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
Αλάτι και πιπέρι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Υλικά για τη σάλτσα μελιού μουστάρδας
1/2 κούπα μουστάρδα
2 κουταλιές σούπας μέλι
2 κουταλιές σούπας ξύδι ρυζιού
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
Εκτέλεση συνταγής
Προετοιμάστε τις κοτομπουκιές. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, την πάπρικα, το σκόρδο σε σκόνη, το αλάτι και το πιπέρι. Σε άλλο μπολ, βάλτε τα αυγά και τη ψίχα από το ψωμί.
Βυθίστε τα κομμάτια κοτόπουλου στο αλεύρι, έπειτα στα αυγά και τέλος στη ψίχα από το ψωμί, πιέζοντας ελαφριά για να κολλήσει καλά. Βεβαιωθείτε ότι κάθε κομμάτι είναι πλήρως επικαλυμμένο με την ψίχα.
Σε μια κατσαρόλα ή τηγάνι, ζεστάνετε αρκετό λάδι για το τηγάνισμα. Βάλτε τις κοτομπουκιές στο καυτό λάδι και τηγανίστε τις από κάθε πλευρά μέχρι να γίνουν χρυσαφί και τραγανές. Αφαιρέστε τις κοτομπουκιές και τοποθετήστε τις σε χαρτοπετσέτες για να απορροφήσουν το περιττό λάδι.
Για τη σάλτσα μελιού μουστάρδας, σε ένα μπολ ανακατέψτε τη μουστάρδα, το μέλι, το ξύδι, τη σως σόγιας και το σκόρδο σε σκόνη. Ανακατέψτε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη σάλτσα.
Σερβίρετε τις τραγανές κοτομπουκιές με τη σάλτσα μελιού μουστάρδας ως συνοδευτική σάλτσα. Μπορείτε να διακοσμήσετε με φρέσκο μαϊντανό ή κόλιανδρο για πρόσθετη αρωματική νότα.
Καλή όρεξη!