Ετοιμάστε μια εύκολη vegan σαλάτα με φασόλια, ραπανάκι, τουρσί και κουσκούς. Ενα πιάτο που ξεχειλίζει από γεύση και αρώματα και μπορεί να αποτελέσει μια ικανοποιητική επιλογή για συνοδευτικό σε δείπνο ή γεύμα. Η προετοιμασία της είναι εύκολη και γρήγορη, καθώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κονσέρβα φασολιών και προϊόντα από το σούπερ μάρκετ. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε τη δική σας πινελιά, προσθέτοντας αγαπημένα λαχανικά. Αυτή η σαλάτα είναι ιδανική για όσους θέλουν μια υγιεινή και νόστιμη επιλογή, χωρίς να θυσιάζουν την γεύση ή την ποιότητα των υλικών.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
200 γρ κουσκούς
1 κονσέρβα (400 γραμμάρια) ανάμεικτα φασόλια
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
1⁄2 κγ νιφάδες τσίλι
3⁄4 μικρό ματσάκι άνηθο, κομμένο σε μικρά κλωναράκια
2 φέτες ραπανάκι (ή 6 αν είναι μικρές), κομμένες σε ροδέλες
1⁄2 αγγούρι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε ροδέλες
Για το τουρσί:
1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
1⁄4 μικρό κόκκινο λάχανο, κομμένο σε φέτες
2 κουταλιές της σούπας ξύδι από λευκό κρασί ή μηλόξυδο
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
1⁄4 μικρό ματσάκι άνηθο
Εκτέλεση της συνταγής:
ΒΗΜΑ 1
Πρώτα φτιάξτε το τουρσί. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μεγάλο μπολ με 1 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι, σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να χρειαστεί.
ΒΗΜΑ 2
Βάζουμε το κουσκούς σε ένα μπολ με 280 ml βραστό νερό, σκεπάζουμε και αφήνουμε για 4 λεπτά και στη συνέχεια αφρατεύουμε με ένα πιρούνι. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.
ΒΗΜΑ 3
Εν τω μεταξύ, στραγγίστε και ξεπλύνετε τα φασόλια, ρίξτε τα σε ένα μπολ και στη συνέχεια ρίξτε το ελαιόλαδο και τις νιφάδες τσίλι μαζί με λίγο καρύκευμα και ανακατέψτε.
ΒΗΜΑ 4
Προσθέστε τον περισσότερο άνηθο μέσα στο κουσκούς και αλατοπιπερώστε. Για να σερβίρετε, ρίξτε με ένα κουτάλι το τουρσί, το κουσκούς, τα ραπανάκια, τα φασόλια και το αγγούρι σε ξεχωριστά μέρη κάθε μπολ. Βάλτε από πάνω το τουρσί με τον υπόλοιπο άνηθο και αλέστε λίγο μαύρο πιπέρι.
Καλή όρεξη!