Vegan κέικ τζίντζερ: Ενα καταπληκτικό επιδόρπιο για τος φίλους της vegan κουζίνας– και όχι μόνο! Προετοιμαστείτε για το φθινόπωρο με αυτό το πικάντικο κέικ τζίντζερ. Ενα απλό, υγιεινό και εντυπωσιακό γλυκό, που μπορείτε να το ετοιμάσετε πολύ γρήγορα και εύκολα. Είναι μια πραγματική απόλαυση, είτε είστε vegan είτε όχι.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
100 ml φυτικό λάδι, συν επιπλέον για το ταψί
275 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
150 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη μοσχοβάδο
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας αλεσμένο τζίντζερ
50 γραμμάρια σιρόπι
1 βάζο (50 γραμμάρια) ρίζα τζίντζερ, ψιλοτριμμένη, συν 1 κουταλάκι του γλυκού σιρόπι τζίντζερ
150 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
χυμό από ½ λεμόνι
4 κομμάτια τζίντζερ κομπόστα, κομμένα σε φέτες
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C. Λαδώνουμε μια φόρμα ψωμιού και τη στρώνουμε με μια μακριά λωρίδα λαδόκολλας. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μαύρη ζάχαρη μοσχοβάδο, το μπέικιν πάουντερ και το αλεσμένο τζίντζερ. Ρίχνετε το λάδι, το σιρόπι, το τριμμένο τζίντζερ και 170 ml κρύο νερό και μετά χτυπήστε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν χρησιμοποιώντας μια ξύλινη κουτάλα.
Βήμα 2
Ρίχνουμε το μείγμα του κέικ στην προετοιμασμένη φόρμα και ψήνουμε στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 45-50 λεπτά μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που βάζουμε στη μέση. Αφήνουμε να κρυώσει στο ταψί για 5 λεπτά και μετά το μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσει εντελώς.
Βήμα 3
Κοσκινίστε τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ, προσθέστε το σιρόπι τζίντζερ και ρίξτε αρκετό χυμό λεμονιού για να φτιάξετε ένα παχύρρευστο, ρευστό γλάσο. Βάλτε το κέικ σε πιατέλα ή βάση, αφαιρέστε την λαδόκολλα και περιχύστε το από πάνω με το γλάσο. Σκορπίστε αμέσως από πάνω τα κομμάτια τζίντζερ κομπόστα. Κόβουμε το κέικ σε χοντρές φέτες για να το σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!