Το βίγκαν τσίζκέικ είναι ένα απολαυστικό γλυκό, που μπορεί να απολαύσει όλος και περισσότερος κόσμος, ανεξαρτήτως του εάν είναι βίγκαν ή όχι. Αυτό το γλυκό είναι πλούσιο σε γεύση, υφή και αρώματα που μπορούν να ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς. Το βίγκαν τσίζκέικ είναι επίσης πολύ υγιεινό, καθώς δεν περιέχει τα καθιερωμένα συστατικά των συμβατικών τσίζκεικ, όπως τυρί, βούτυρο και ζάχαρη. Αντ’ αυτού, χρησιμοποιείται ημιτελής ή ολικής άλεσης μείγματα, φυτικά βούτυρα, νηστίσιμες ζάχαρες, φυτικό γάλα και αλεύρι. Η αντικατάσταση των παραδοσιακών συστατικών με βιολογικά και φυτικά προϊόντα δίνει ένα βίγκαν τσίζκέικ με υψηλή θρεπτική αξία και χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και ζάχαρη. Μπορείτε να το απολαύσετε χωρίς να ανησυχείτε για τις θερμίδες και την ποσότητα λιπαρών που καταναλώνετε.
Υλικά συνταγής:
300γρ βραστά κάστανα (αποψυγμένα)
1 1/2 φλιτζάνια κρέμα καρύδας
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι της σούπας αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι της σούπας βανίλια
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
1/4 φλιτζάνι βρώμη
1/4 φλιτζάνι νερό
1 1/2 φλιτζάνια αμυγδαλόγαλο
Εκτέλεση συνταγής:
Βήμα 1:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Σε ένα μπλέντερ, ανακατεύετε τα βραστά κάστανα, την κρέμα καρύδας, τη ζάχαρη, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και το αλάτι μέχρι να γίνει ένα μείγμα. Προσθέστε τον χυμό λεμονιού και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέστε τη βρώμη και το νερό και ανακατεύετε ξανά.
Βήμα 2:
Στο άλλο μπολ, ανακατεύψτε το αμυγδαλόγαλο και τον χυμό λεμονιού. Προσθέστε το μείγμα του κάστανου στο μπολ με το αμυγδαλόγαλο και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160°C. Βουτυρώστε ένα βαθύ ταψί και προσθέστε το μείγμα του τσιζκέικ.
Βήμα 3:
Ψήστε το τσιζκέικ για περίπου 45 λεπτά μέχρι να γίνει χρυσαφί. Αφήστε το να κρυώσει στη θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα. Πριν σερβίρετε, αφαιρέστε το τσιζκέικ από το ταψί. Σερβίρετε το τσιζκέικ στα κομμάτια της επιλογής σας.
Καλή όρεξη!