Βίγκαν fajitas: Τα fajitas είναι ένα νόστιμο φαγητό από τη μεξικάνικη κουζίνα, που περιλαμβάνει κυρίως ψητό κρέας με ξεφλουδισμένες πιπεριές και κρεμμύδια που συνήθως σερβίρονται σε μια τορτίγια από αλεύρι ή καλαμπόκι. Το πιάτο είναι πικάντικο και ζεστό και τρώγεται με καρυκεύματα όπως ξινή κρέμα, τυρί ή ντομάτα. Με αυτή την συνταγή της vegan κουζίνας φτιάξτε μια vegan εκδοχή fajitas με όλες τις γεύσεις του κλασικού μεξικάνικου πιάτου. Ενα υπέροχο πιάτο που θα το ευχαριστηθείτε!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
2 πιπεριές κόκκινες ή κίτρινες, κομμένες σε λωρίδες
1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
½ κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη ή νιφάδες τσίλι
½ κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο
χυμό από 1 λάιμ
1 κονσέρβα (400 γραμμάρια) μαύρα φασόλια, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
1 μικρό ματσάκι κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
4 μεγάλες ή 8-12 μικρές τορτίγιες
1 αβοκάντο, κομμένο σε φέτες
γιαούρτι χωρίς γαλακτοκομικά, για σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσουν να ροδίζουν, περίπου για 6-8 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και τα μπαχαρικά και τηγανίστε για 1 λεπτό ακόμα μέχρι να μυρίσουν. Προσθέστε το μισό χυμό λάιμ και αλατοπιπερώστε. Μεταφέρετέ τα όλα σε ένα πιάτο σερβιρίσματος και κρατήστε τα ζεστά όσο ζεσταίνετε τα φασόλια.
Βήμα 2
Ρίξτε τα μαύρα φασόλια στο ίδιο τηγάνι και προσθέστε τον υπόλοιπο χυμό λάιμ. Αλατοπιπερώνετε καλά και ανακατεύετε μέχρι να ζεσταθούν και να επικαλυφθούν με τα υπόλοιπα μπαχαρικά στο τηγάνι. Ρίχνουμε τον περισσότερο κόλιανδρο.
Βήμα 3
Ζεσταίνουμε τις τορτίγιες στο φούρνο μικροκυμάτων ή τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο σε φούρνο με χαμηλή θερμοκρασία και μετά τις σκεπάζουμε με μια πετσέτα για να διατηρηθούν ζεστές. Γεμίστε τις τορτίγιες με τις πιπεριές, τα φασόλια, το αβοκάντο, το γιαούρτι χωρίς γαλακτοκομικά, τον υπόλοιπο κόλιανδρο και χρησιμοποιήστε, αν θέλετε, επιπλέον φέτες λάιμ για να στύψετε. Σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!