Δοκιμάστε αυτή την εξαιρετική συνταγή της vegan κουζίνας και δημιουργήστε με παραδοσιακό τρόπο, αλλά εύκολα και απλά, αυτές τις υπέροχες, εμπνευσμένες από τη Μεσογειακή διατροφή, γεμιστές πιπεριές με υλικά χωρίς κρέας, για ένα χορταστικό οικογενειακό βραδινό γεύμα που προσφέρει πλούσια γεύση. Σερβίρετέ τις με μια φρέσκια πράσινη σαλάτα για ένα πλήρες και υγιεινό γεύμα.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
500g πουρέ ντομάτας passata
1 πρέζα από νιφάδες τσίλι
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
18 πράσινες ελιές, ψιλοκομμένες
2 μεσαίες κόκκινες ή κίτρινες πιπεριές, με κομμένο το πάνω μέρος και ξεσποριασμένες
250 γραμμάρια ρύζι
2 μεσαίες ντομάτες, 1 λίγο ψιλοκομμένη, 1 πολύ ψιλοκομμένη
1 χούφτα βασιλικό, ψιλοκομμένο
3 κουταλιά της σούπας καβουρδισμένο κουκουνάρι
1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Πράσινη σαλάτα, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση της συνταγής:
ΒΗΜΑ 1
Ζεσταίνετε το φούρνο σε 200c. Βάλτε την passata σε ένα ταψί, αρκετά μεγάλο για να χωράει τις πιπεριές, ενώ παράλληλα να αφήνει λίγο χώρο γύρω από τις άκρες. Ανακατέψτε τις νιφάδες τσίλι, το μισό σκόρδο και τις μισές ελιές μέσα στην passata και αλατοπιπερώστε. Τοποθετήστε τις πιπεριές πάνω από το μίγμα passata, με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω και ψήνετε για 20 λεπτά.
ΒΗΜΑ 2
Εν τω μεταξύ, βάλτε το ρύζι σε ένα μπολ και ανακατέψτε με ένα πιρούνι ή τα χέρια σας μέχρι να χωριστούν οι κόκκοι. Προσθέστε τις υπόλοιπες ελιές και την τεμαχισμένη ντομάτα. Βάλτε προσεκτικά το μίγμα ρυζιού στις μαγειρεμένες πιπεριές (μην ανησυχείτε για υγρά που έχουν μαζευτεί στο κάτω μέρος – αυτά θα απορροφηθούν στο ρύζι). Ρίξτε όσο ρύζι απομένει από το μίγμα passata γύρω από τις πιπεριές, στη συνέχεια ξαναβάλτε στο φούρνο και ψήνετε για άλλα 10 λεπτά ή μέχρι γίνει να το ρύζι.
ΒΗΜΑ 3
Ανακατέψτε το υπόλοιπο σκόρδο, την ψιλοκομμένη ντομάτα, το βασιλικό, το κουκουνάρι και το ελαιόλαδο. Σκορπίστε τα πάνω από τις πιπεριές και στη συνέχεια σερβίρετε με μια πράσινη σαλάτα στο πλάι.
Καλή όρεξη!