Vegan Κουζίνα

Βίγκαν jambalaya

Βίγκαν jambalaya

Το jambalaya είναι ένα φαγητό που κανονικά αποτελείται κυρίως από κρέας και λαχανικά αναμεμειγμένα με ρύζι. Με αυτή την βίγκαν παραλλαγή της συνταγής, θα ετοιμάσετε ένα νόστιμο δείπνο με βάση τα λαχανικά, το ρύζι και τα φασόλια. Ενα νόστιμο και υγιεινό πιάτο, γεμάτο με θρεπτικά συστατικά, όπως σίδηρο, βιταμίνη C και φυτικές ίνες. Απολαύστε το!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι (180 γραμμάρια), ψιλοκομμένο
4 κοτσάνια σέλινου, ψιλοκομμένα
1 κίτρινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
2 κουταλιές της σούπας καπνιστή πάπρικα
½ κουταλάκι του γλυκού νιφάδες τσίλι
½ κουταλάκι αποξηραμένη ρίγανη
115 γραμμάρια καστανό ρύζι μπασμάτι
400 γραμμάρια ντομάτα ψιλοκομμένη
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοτριμμένες
400 γραμμάρια φασόλια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
2 κουταλάκια του γλυκού μπουγιόν λαχανικών σε σκόνη
1 μεγάλη χούφτα μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σέλινο και την πιπεριά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα.

Βήμα 2
Προσθέστε τα μπαχαρικά και το ρύζι και στη συνέχεια προσθέστε τις ντομάτες και λίγο νερό. Προσθέστε το σκόρδο, τα φασόλια και το μπουγιόν. Αφήνουμε να σιγοβράσει, στη συνέχεια σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφήσει τα περισσότερα υγρά. Προσέχετε το τηγάνι προς το τέλος του χρόνου μαγειρέματος για να βεβαιωθείτε ότι δεν βράζει – αν αρχίσει να πιάνει, προσθέστε λίγο νερό ακόμα. Ρίχνουμε μέσα τον μαϊντανό και σερβίρουμε ζεστό.

Καλή όρεξη!