Vegan κουλουράκια: Χρησιμοποιείστε αυτή την vegan συνταγή και φτιάξτε τα δικά σας κουλουράκια μας με ελαιόλαδο για βουτυρώδη γεύση και κορν φλάουρ για να αποκτήσετε την τραγανή παραδοσιακή υφή. Ενα πολύ εύκολο και λαχταριστό γλυκό για να συνοδεύσετε τον καφέ σας. Έχουν υπέροχη γεύση με βούτυρο ξηρών καρπών. Απολαύστε τα!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
250 γραμμάρια αλεύρι, συν επιπλέον για το πασπάλισμα
75 γραμμάρια ζάχαρη άχνη, συν 1 κουταλιά της σούπας
½ κουταλιά κορν φλάουερ
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
160 ml ελαφρύ ελαιόλαδο
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, μια πρέζα αλάτι και το κορν φλάουρ μέσα σε ένα μπλέντερ και ανακατεύουμε για λίγο, μετά προσθέτουμε τη βανίλια και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια απαλή, χρυσαφένια ζύμη. Τυλίξτε την και αφήστε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180 C και στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ανοίγουμε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας σε πάχος 5 χιλιοστών και χρησιμοποιούμε ένα στρογγυλό ή αυλακωτό κόφτη, διαμέτρου περίπου 6 εκατοστών, για να κόψουμε μπισκοτάκια. Χρησιμοποιήστε ένα μικρό μαχαίρι παλέτας ή μια σπάτουλα για να τα μεταφέρετε στο ταψί. Μπορείτε, αν θέλετε, να τα καταψύξετε στο ταψί και στη συνέχεια να τα μεταφέρετε σε κουτί. Θα διατηρηθούν έως και τρεις μήνες.
Βήμα 3
Ρίξτε τη 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη πάνω από τα μπισκότα και ψήστε για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αφήστε να κρυώσουν για λίγα λεπτά για να σφίξουν στο ταψί και μετά μεταφέρετέ τα σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς. Προσθέστε 2-4 λεπτά στο χρόνο μαγειρέματος εάν τα ψήσετε από την κατάψυξη. Σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!