Vegan Κουζίνα

Βίγκαν λουκάνικο με φασόλια κανελίνι

Βίγκαν λουκάνικο με φασόλια κανελίνι

Βίγκαν λουκάνικο με φασόλια κανελίνι: Μια βίγκαν συνταγή για να ετοιμάσετε ένα νόστιμο και χορταστικό βίγκαν πιάτο, ιδανικό για τις κρύες νύχτες του χειμώνα. Γεμάτο γεύσεις από τα λαχανικά, τα βίγκαν λουκάνικα και τα μπαχαρικά, αυτό το εύκολο πιάτο είναι ιδανικό για να το σερβίρετε σε μεγάλες οικογενειακές και φιλικές συγκεντρώσεις. Απολαύστε το!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
12 vegan λουκάνικα
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 καρότα, ψιλοκομμένα
2 κοτσάνια σέλινου, ψιλοκομμένα
2 κουτιά (x 400 γραμμάρια) ψιλοκομμένες ντομάτες
1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
1 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο
1 μικρή χούφτα κλωναράκια θυμάρι, τα φύλλα χωριστά
2 κουτάκια (x 400 γραμμάρια) λευκά ιταλικά φασόλια κανελίνι, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
100 γραμμάρια vegan ντιπ
½ μικρό ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
6 φέτες χωριάτικο ζυμωτό ψωμί, κομμένες στη μέση, αν χρειάζεται

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε τα λουκάνικα για 4-6 λεπτά, σε παρτίδες αν χρειάζεται, μέχρι να ροδίσουν παντού. Μεταφέρετέ τα σε ένα πιάτο.

Βήμα 2
Προσθέστε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο στο λάδι που έχει μείνει στο τηγάνι (προσθέστε λίγο ακόμα αν χρειάζεται) και τσιγαρίστε για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν πολύ και να αρχίσουν να γίνονται ελαφρώς χρυσαφί. Ρίξτε μέσα τις ψιλοκομμένες ντομάτες, γεμίστε το καθένα από τα δύο άδεια κουτιά τους με νερό και ρίξτε το το στο τηγάνι. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, τη ρίγανη, την πάπρικα, το καγιέν, το ξύδι και το μισό θυμάρι. Αλατοπιπερώνουμε καλά και αφήνουμε να σιγοβράσει. Μαγειρέψτε για 15-20 λεπτά χωρίς καπάκι μέχρι να αρχίσουν να διαλύονται οι ντομάτες, στη συνέχεια προσθέστε τα φασόλια κανελίνι και σιγοβράστε για 10 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα και να καλύψει τα φασόλια. Ρίξτε τα λουκάνικα ξανά στο τηγάνι. Αλατοπιπερώστε καλά. Προσθέστε μια πρέζα ακόμη καστανή ζάχαρη ή καπνιστή πάπρικα αν θέλετε.

Βήμα 3
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200C. Πολτοποιούμε το vegan ντιπ με τα υπόλοιπα φύλλα θυμαριού, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το ψιλοκομμένο σκόρδο. Πασπαλίζουμε με μαύρο πιπέρι και πολτοποιούμε καλά με ένα πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ψήνουμε ελαφρά το ψωμί σε τοστιέρα ή στο γκριλ. Αλείψτε το μείγμα σκόρδου πάνω από τις φέτες ψωμιού, κι απλώστε τις σε ένα ταψί και βάλτε τις στο φούρνο. Μαγειρέψτε για 15 λεπτά μέχρι να λιώσει το μείγμα του σκόρδου στις πάνω φρυγανιές και να ψηθούν οι άκρες. Σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!

Δείτε επίσης τον απόλυτο οδηγό πως μπορω να βρω το σταθερο τηλεφωνο καποιου και βρείτε τον αριθμό που αναζητείτε εύκολα και γρήγορα