Vegan Κουζίνα

Vegan mac and cheese

Vegan mac and cheese

Vegan mac and cheese: Μια εμβληματική συνταγή της vegan κουζίνας, για να φτιάξετε το απόλυτο πιάτο, με μακαρόνια, πατάτες κάσιους, μαγιά και τριμμένη φρυγανιά. Η συνταγή είναι γρήγορη και εύκολη στην παρασκευή, οπότε μπορείτε να κάνετε ένα υπέροχο μεσοβδόμαδο γεύμα για την οικογένεια. Απολαύστε το!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

160 γραμμάρια κάσιους, ωμά
200 γραμμάρια καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους 1 εκατοστού
700 γραμμάρια πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους 1 εκατοστού
90 ml ελαιόλαδο
40 γραμμάρια μαγιά
1 λεμόνι, μόνο ο χυμός
4 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας ξύδι από λευκό κρασί
1 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
1 συσκευασία (400 γραμμάρια) μακαρόνια
3 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Το προηγούμενο βράδυ, μουλιάζουμε τα κάσιους σε νερό και τα αφήνουμε όλη τη νύχτα.

Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180C. Βράζουμε στον ατμό τα καρότα και τις πατάτες μαζί για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν εντελώς. Μεταφέρουμε σε ένα μπλέντερ. Στραγγίστε τα κάσιους, βάλτε τα στο μπλέντερ με 60 ml λάδι και στη συνέχεια χτυπήστε τα για να σπάσουν οι ξηροί καρποί. Ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά –εκτός από τα μακαρόνια, τη τριμμένη φρυγανιά και το υπόλοιπο λάδι– στη συνέχεια χτυπήστε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και αλατοπιπερώστε καλά. Προσθέστε λίγο νερό και λίγο ελαιόλαδο αν σας φαίνεται πολύ σκληρό, στη συνέχεια αφήστε το στην άκρη.

Βήμα 3
Βράζετε τα μακαρόνια σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για 1 λεπτό λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας, τα στραγγίζετε και τα ανακατεύετε με τη σάλτσα. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος, ανακατέψτε τη φρυγανιά με το υπόλοιπο λάδι και λίγο καρύκευμα και σκορπίστε τα πάνω από τα μακαρόνια. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να γίνουν ζεστά και τραγανά. Σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!