Δοκιμάστε αυτή τη πεντανόστιμη συνταγή για βίγκαν μπέϊκον και συνδυάστε το με άλλα πιάτα της επιλογής σας. Το βίγκαν μπέικον είναι μια υγιεινή και νόστιμη επιλογή για όσους ακολουθούν μια βίγκαν διατροφή ή απλά θέλουν να μειώσουν την κατανάλωση κρέατος. Αν και το μπέικον είναι γνωστό για την πλούσια γεύση του, αυτή η συνταγή χρησιμοποιεί σόγια και άλλα βιολογικά υλικά για να αποδώσει την ίδια γεύση και υφή.
Υλικά συνταγής
1/2 φλιτζάνι σόγια
1/4 φλιτζανι μαγιά νηστίσιμη
2 κουταλιές σούπας σιρόπι σφενδάμου
1 κουταλιά του γλυκού σκόνη καρυκευμάτων μπέικον
1 κουταλιά της σούπας λιωμένο καρύκευμα καπνιστού πιπεριού
1/4 φλιτζάνι νερό
1/4 φλιτζάνι λάδι
1 κουταλιά της σούπας σόγια σάους
1 κουταλιά της σούπας σιρόπι μαύρης μελάσας
1/4 κουταλιά του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλιά του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας σπόροι λιναριού, λιωμένοι
1/4 φλιτζάνι κόλλα αραβοσίτου
Εκτέλεση συνταγής
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Βάλτε τη σόγια στο μπλέντερ και χτυπήστε την μέχρι να γίνει μια λεία μάζα. Προσθέστε τη μαγιά στο μπλέντερ και ανακατέψτε καλά.
Βήμα 2
Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά στο μπλέντερ και χτυπήστε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη μάζα. Αδειάστε το μείγμα σε ένα ταψί και καλύψτε το με αλουμινόχαρτο.
Βήμα 3
Βάλτε το ταψί στο προθερμασμένο φούρνο και αφήστε το για περίπου 20-25 λεπτά ή μέχρι να γίνει τραγανό. Βγάλτε το ταψί από το φούρνο και αφήστε το μείγμα να κρυώσει για λίγο. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και κόψτε το μπέικον σε φέτες με ένα κοφτερό μαχαίρι.
Το βίγκαν μπέικον σας είναι έτοιμο! Μπορείτε να το σερβίρετε με το πρωινό σας τοστ, να το προσθέσετε στα σάντουιτς σας ή να το χρησιμοποιήσετε σε οποιοδήποτε άλλο φαγητό που θέλετε!
Καλή όρεξη!