Vegan μπισκότα: Με αυτή τη vegan συνταγή θα κάνετε αυτά τα υπέροχα vegan μπισκότα. Εχουν τη γνώριμη γεύση και υφή άλλων κλασικών μπισκότων – τραγανές άκρες, απαλό κέντρο και ελαφρύ μάσημα – αλλά δεν περιέχουν ζωικά προϊόντα. Μια πινελιά μπέικιν πάουντερ εξασφαλίζει ότι τα μπισκότα φουσκώνουν ελαφρά χωρίς να απλωθούν πολύ. Περιχύστε τα με ένα απλό γλάσο ζαχαροπλαστικής και διακοσμήστε με sprinkles. Ιδανικά για κάθε γιορτή ή οικογενειακές ή φιλικές συγκεντρώσεις!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
8 κουταλιές της σούπας vegan βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
100 γραμμάρια vegan κρυσταλλική ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
2 με 3 κουταλιές της σούπας απλό γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
240 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (βλ. Σημείωση Μάγειρα)
1 κουταλιά της σούπας καλαμποκάλευρο
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Γλάσο και διακοσμήσεις:
130 γραμμάρια vegan άχνη ζαχαροπλαστικής
2 κουταλιές της σούπας απλό γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
Vegan χρωστικές τροφίμων και βέγκαν sprinkles, για διακόσμηση (δείτε τη σημείωση του Σεφ)
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Για τα βέγκαν μπισκότα ζάχαρης: Χτυπάμε το βούτυρο και την κρυσταλλική ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ με ένα μίξερ σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνουν ελαφριά και αφράτα, περίπου για 2 λεπτά. Προσθέστε τη βανίλια και 2 κουταλιές της σούπας γάλα αμυγδάλου και στη συνέχεια συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν και να ομογενοποιηθούν. Χτυπάμε μαζί το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μέτριο μπολ μέχρι να ενωθούν. Προσθέστε το μείγμα του αλευριού στο μείγμα του βουτύρου και στη συνέχεια χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να σχηματισθεί μια ζύμη. Εάν η ζύμη φαίνεται πολύ στεγνή, προσθέστε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας γάλα αμυγδάλου και ανακατέψτε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Βήμα 2
Μεταφέρετε τη ζύμη σε μια καθαρή επιφάνεια εργασίας και τυλίξτε την σε ένα λείο και ομοιόμορφο ρολό που έχει πλάτος περίπου 5 εκατοστά και μήκος 20 εκατοστά. Τυλίξτε σφιχτά με μια πλαστική μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει, τουλάχιστον 2 ώρες και μέχρι όλη τη νύχτα.
Βήμα 3
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώνουμε 2 ταψιά με λαδόκολλα.
Βήμα 4
Ξετυλίξτε το ρολό της ζύμης και κόψτε τις άκρες με ένα κοφτερό μαχαίρι. Κόψτε τη ζύμη σε γύρους πάχους περίπου μισού εκατοστού και μετά μεταφέρετε στα προετοιμασμένα ταψιά. Ψήνετε τα μπισκότα, ένα φύλλο τη φορά, μέχρι να σταθεροποιηθούν οι άκρες και το κάτω μέρος τους μόλις να αρχίσει να ροδίζει, για 15 με 17 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν στο ταψί για 5 λεπτά και μετά τα μεταφέρουμε σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
Βήμα 5
Για το βέγκαν γλάσο: Μόλις κρυώσουν τα μπισκότα, χτυπήστε μαζί τη ζάχαρη και το γάλα αμυγδάλου σε ένα μικρό μπολ μέχρι να σχηματιστεί ένα λείο γλάσο. θα πρέπει να είναι αρκετά πηχτό για να απλωθεί σε ένα μπισκότο χωρίς να στάζει από τα πλαϊνά. Εάν το γλάσο είναι πολύ πηχτό, προσθέστε επιπλέον 1 με 2 κουταλάκια του γλυκού γάλα αμυγδάλου μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή συνοχή. Αφήστε το γλάσο απλό ή βάψτε με χρωστικές τροφίμων.
Βήμα 6
Χρησιμοποιήστε μια μικρή σπάτουλα για να απλώσετε το γλάσο στα κρυωμένα μπισκότα και αμέσως από πάνω πασπαλίστε με λίγα sprinkles. Αφήστε τα στη σχάρα μέχρι να στερεοποιηθεί το γλάσο, περίπου για 15 λεπτά. Τα μπισκότα μπορούν να αποθηκευτούν σε αεροστεγές δοχείο για έως και 3 ημέρες.
Σημείωση του Σεφ:
Όταν μετράμε το αλεύρι, χρησιμοποιούμε μια στεγνή μεζούρα και το κοσκινίζουμε., για να γίνουν τα μπισκότα πιο αφράτα. Δεν είναι όλα τα χρώματα και τα πασπάλισμα τροφίμων βίγκαν. Αναζητήστε χρωστικές τροφίμων που περιγράφονται ως “φυσικές”, καθώς αυτό συνήθως σημαίνει ότι προέρχεται από φυτά. Ψάξτε επίσης για sprinnkles με απλά υλικά όπως φυτικό λάδι, καλαμποκάλευρο και σόγια. Τα sprinnkles που γίνονται με «γλάσο ζαχαροπλαστείων» δεν είναι vegan.
Καλή όρεξη!