Βίγκαν μπισκότα σοκολάτας: Δοκιμάστε με αυτή την βίγκαν συνταγή τα καλύτερα vegan μπισκότα σοκολάτας. Με απλά υλικά και με πολύ μικρή προετοιμασία και κόπο, θα φτιάξετε υπέροχα και λαχταριστά σοκολατένια μπισκοτάκια, που θα τα απολαύσουν όλοι. Οι μη βίγκαν θα δυσκολευτούν να παρατηρήσουν τη διαφορά μεταξύ αυτών και των αγαπημένων τους μπισκότων σοκολάτας!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
25 γραμμάρια κρύο λάδι καρύδας
100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
150 γραμμάρια ακατέργαστη μαύρη ζάχαρη μοσχοβάντο
125 ml γάλα καρύδας
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
275 γραμμάρια αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
¼ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
200 γραμμάρια vegan κομματάκια σοκολάτας ή vegan σοκολάτα, κομμένα σε μικρά κομμάτια
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ρίξτε το λάδι καρύδας και τις ζάχαρες σε ένα μπολ, χτυπήστε τα με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν και μετά ρίξτε μέσα και ανακατέψτε το γάλα καρύδας και τη βανίλια. Ρίξτε στο μείγμα το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και μια καλή πρέζα θαλασσινού αλατιού για να γίνει ένα παχύρρευστο κουρκούτι. Στη συνέχεια, απλώστε και ανακατέψτε ελαφρά τα κομματάκια σοκολάτας. Ψύξτε το κουρκούτι για τουλάχιστον 1 ώρα (μπορεί να γίνει και δύο μέρες νωρίτερα).
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180C. Στρώνουμε δύο ταψιά με λαδόκολλα, μετά κόβουμε ή τυλίγουμε μπαλάκια από τη ζύμη σε μέγεθος μπισκότου και τα τοποθετούμε στα ταψιά σε απόσταση περίπου 2 εκατοστών μεταξύ τους. Τα ισιώνουμε ελαφρά και πασπαλίζουμε με λίγο περισσότερο αλάτι αν θέλουμε. Μαγειρέψτε στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 12-15 λεπτά, αλλάζοντας τα ταψιά μία φορά, μέχρι να απλωθούν τα μπισκότα και να ροδίσουν, αλλά στη μέση να είναι μαλακά. Τα αφήνετε να κρυώσουν ελαφρώς και στη συνέχεια τα βγάζετε σε μια σχάρα ψύξης ενώ ψήνετε άλλη μια παρτίδα. Διατηρούνται σε βάζο για μπισκότα έως και τρεις ημέρες.
Καλή όρεξη!